ΟΔΩΝΥΜΙΚΑ Χρυσούπολης: Ένας τόμος-«οδηγός» τοπικής ιστορίας από τον δήμο Νέστου

Στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης η πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του πρώην εκπαιδευτικού Θεοφάνη Γεωργιάδη

Οδήμος Νέστου παρουσιάζει το Σάββατο 14 Απριλίου 2018, στις 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης, το βιβλίο του Θεοφάνη Γεωργιάδη «Τα Οδωνυμικά της Χρυσούπολης. Κάθε δρόμος και μια ιστορία» το οποίο περιλαμβάνει μία πλήρη καταγραφή των οδών της πρωτεύουσας του Νέστου, από το Α ως το Ω.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ Αγγελική Δεληκάρη, η Δασκάλα, Υποδιευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης Ελπίδα Αθανασιάδου και η Δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Ερατεινού Χαραλαμπία Δημητριάδου.

Ο συγγραφέας

Ο Θεοφάνης Γεωργιάδης γεννήθηκε στο Διαλεκτό Καβάλας στις 6 Ιανουαρίου 1937. Από το 1943 διαμένει μόνιμα στη Χρυσούπολη, όπου τελείωσε το δημοτικό και το γυμνάσιο. Το 1956 πέρασε στη Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης. Ξεκίνησε τη διδασκαλική του πορεία από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης μισθοδοτούμενος από τον Δήμο Χρυσούπολης. Στη συνέχεια υπηρέτησε σε διάφορα σχολεία της επαρχίας Νέστου.

Το 1967 τέθηκε σε εξάμηνη διαθεσιμότητα από το δικτατορικό καθεστώς για τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Το 1971 παρακολούθησε ειδικό σεμινάριο Φυσικής και Χημείας στην Καβάλα, ενώ το 1987 δίδαξε πειράματα Φυσικής και Χημείας σε σεμινάριο δασκάλων στην Καβάλα.

Συνταξιοδοτήθηκε το 1990.