Ο Αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων «μετακομίζει» στην… Ουάσιγκτον!

Έκθεση φωτογραφίας στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ αφιερωμένη στο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO με τίτλο "Philippi, A Landmark of European Heritage"-Η επιλογή συμπίπτει με την ανακήρυξη από την ΕΕ του 2018 ως «Έτους Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς»

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού συνδιοργανώνουν στο κτίριο της Πρεσβείας έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων με τίτλο “Philippi, A Landmark of European Heritage”.

Η επιλογή συμπίπτει με την ανακήρυξη από την ΕΕ του 2018 ως «Έτους Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς» και την εγγραφή των Φιλίππων στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της εταιρίας Raycap.

Μέσα από 14 πληροφοριακές πινακίδες (φωτογραφίες, επεξηγηματικά κείμενα και χάρτες) οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να «περιηγηθούν» σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας που αποτέλεσε θέατρο γεγονότων της παγκόσμιας ιστορίας. Ιδιαίτερη είναι η σημασία του χώρου ως συμβόλου της Ευρωπαϊκής κληρονομιάς, καθώς σε αυτόν συναντιούνται οι τρεις βασικότεροι άξονές της: ο ελληνικός πολιτισμός, το ρωμαϊκό δίκαιο και ο Χριστιανισμός.

Η έκθεση αποτελεί την κύρια ελληνική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Μήνα, του ετήσιου κύκλου εκδηλώσεων υπό το συντονισμό της εκεί Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διοργανώνεται κάθε Μάιο στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 3 Μαΐου 2018 παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδος στις ΗΠΑ κ. Χάρη Λαλάκου και θα διαρκέσει έως την 1 Ιουνίου 2018.

Επίσης, στο πλαίσιο της έκθεσης, την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, θα διοργανωθεί σε συνεργασία με το Κέντρο Βυζαντινών Σπουδών Dumbarton Oaks του Πανεπιστημίου Harvard, επιστημονική συζήτηση που θα φωτίσει επιμέρους πτυχές της πόλης κατά την Ελληνιστική, Ρωμαϊκή και Βυζαντινή περίοδο των Φιλίππων

Στοιχεία Εκδήλωσης

  • Έκθεση φωτογραφίας “Archaeological Site of Philippi: A Landmark of European Heritage”
  • Χώρος: Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον (2217 Massachusetts Avenue NW)
  • Διάρκεια-Ώρες Λειτουργίας: 3 Μαΐου-1 Ιουνίου 2018 (Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-15:00)