Στα Ιωάννινα η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Η Κορίνα Χιώτη-Πρασσά συμμετείχε στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πολιτιστικής Διαχείρισης

Σε συνάντηση εργασίας στα Ιωάννινα, με αντικείμενο την ενημέρωση, την ανταλλαγή πληροφοριών και καλών πρακτικών αλλά και τη διασύνδεση σε δίκτυο των φορέων πολιτισμού συμμετείχε η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Κορίνα Χιώτη-Πρασσά.

Οι εργασίες της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φορέων Πολιτιστικής Διαχείρισης πραγματοποιήθηκαν στα Ιωάννινα 13 έως 15 Απριλίου 2018, με ευθύνη της οργάνωσης της συνάντησης του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από 42 πόλεις της Ελλάδας (Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι και μέλη ΔΣ Πολιτιστικών Οργανισμών κλπ) και 10 εκπρόσωποι Εθνικών Πολιτιστικών Φορέων και Ιδρυμάτων.  Παρουσιάστηκαν προγράμματα και πηγές χρηματοδότησης που είναι σε εξέλιξη και που βρίσκονται σε τελική φάση σχεδιασμού, υπήρξε επικοινωνία με βασικούς εθνικούς φορείς πολιτισμού και έγινε ενημέρωση από φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα.

Οι Δημοτικοί φορείς και εκπρόσωποι Δήμων που συμμετείχαν στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Δημοτικών Φορέων Πολιτιστικής Διαχείρισης, διαπίστωσαν την αναγκαιότητα και τη σκοπιμότητα για τη δημιουργία ενός Περιφερειακού Δημοτικού Δικτύου Πολιτισμού. Συμφωνήθηκε η επιθυμία διεύρυνσης του πεδίου δράσης τους και στην περιφέρεια, ώστε να διευκολυνθεί ο σχεδιασμός τους.

Το τελικό κείμενο της πρότασης θα αποσταλεί εντός του Μαΐου 2018, στους προσκαλούμενους Δήμους προς ένταξη ή όχι στο δίκτυο στα αρμόδια Δημοτικά, ή Διοικητικά Συμβούλια.

Ήταν μια ουσιαστική ευκαιρία επικοινωνίας, ενημέρωσης και προοπτικών συνεργιών μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, των φορέων πολιτιστικής διαχείρισης των δήμων και των πολιτιστικών φορέων της χώρας μας ώστε να αποτελέσει αφετηρία για συνεργασίες, συνεργίες και έναρξη κοινών δράσεων και προγραμμάτων. Οι φορείς πολιτισμού δίνουν καθημερινή μάχη χαρακωμάτων. Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε μια τέτοια συνάντηση – είναι μια αυτονόητη κίνηση που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια εφόσον για πρώτη φορά συναντήθηκαν πολιτιστικές δομές για «ώσμωση πολιτισμού». Οι συνεργασίες με κοινό επιχειρησιακό και στρατηγικό σχεδιασμό είναι πλουσιότερες γιατί βασίζονται στην έκφραση πολλών ανθρώπων που διάγουν πολιτισμό – παράδοση – τέχνη.

Δελτίο Τύπου