Φοίβος Δεληβοριάς: Ο «υπάλληλος του μικρού» σε μια μεγάλη μουσική βραδιά στον Τσαλαπετεινό [φωτογραφίες]

Ένας δροσερός μουσικός... Δεληβοριάς φύσηξε στην Καβάλα, φέρνοντας παλιές και καινούριες επιτυχίες τού αγαπημένου καλλιτέχνη, με έκτακτο συμπαραστάτη τον «δικό μας» Αργύρη Μπακιρτζή

«Εγώ είμαι υπάλληλος του μικρού και καταφανώς στη μεριά αυτών που βρίσκουν θαρραλέο (και καθόλου εύκολη λύση) το να κάνεις τέχνη με τα μικρά-μικρά που έχτισαν το ποιος είσαι. Θα δεθώ χίλιες φορές περισσότερο με μια Λένα που βλέπει νεράντζια να σπάνε τα τζάμια της παρά με μια γενικευμένη ωδή στον έρωτα γεμάτη αμήχανες μεταφορές και στόμφο. Δηλαδή έλεος κάπου με τη λυρικότητα.

»Με τον δικό μου αδιάφορο τρόπο κι εγώ, βαυκαλίζομαι ότι κάνω κάτι πιο τίμιο όταν αντί για εκθέσεις γράφω για συγκεκριμένα πράγματα, με αληθινά ονόματα και σε τελείες του χρόνου που όντως κάποιος τις έγραψε και δεν τις φαντάστηκα. Αυτό, βέβαια, δεν με κάνει Φοίβο Δεληβοριά, αλλά αυτό δεν ήταν ποτέ το ζητούμενο», είχε πει κάποτε σε μια συνέντευξή του ο γνωστός τραγουδοποιός.

… Κι αυτό έκανε. Υπηρετώντας τις μικρές καθημερινές στιγμές, έχτισε μια μεγάλη μουσική βραδιά το βράδυ της Πέμπτης 26 Απριλίου 2018 στην κατάμεστη Αστική Φάρμα του Τσαλαπετεινού στην Καβάλα, μαζί με τον Κωστή Χριστοδούλου στα πλήκτρα και τον Μιχάλη Καπηλίδη στα κρουστά.

Κι αυτός ο δροσερός μουσικός… Δεληβοριάς, φύσηξε κι άνοιξε την «Όμορφη Πόρτα» κι έφερε «Εκείνη», τον «Καθρέφτη» και τη δική του Κική και πόσες άλλες όμορφες κι αγαπημένες επιτυχίες του.

Και μέσα σ’ αυτόν τον «αέρα» επιτυχιών, μόνο ένας «Χειμερινός Κολυμβητής» θα επιβίωνε, με τον Αργύρη Μπακιρτζή να αποτελεί τη μουσική έκπληξη σε μια υπέροχη βραδιά, μέχρι την επόμενη…