Η μεγαλύτερη συνάντηση φιλαρμονικών χορωδιών «περιμένει» τη Φιλαρμονική της Καβάλας

Η Φιλαρμονική του ΔΩΚ θα εμφανιστεί πρώτη στην εναρκτήρια συναυλία του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών Ορχηστρών στην Αθήνα, σε μία πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών από 2.000 και πλέον μουσικούς

Το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας ταξιδεύει στην Αθήνα για να συμμετάσχει στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών Ορχηστρών, το οποίο θα διεξαχθεί στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (5-6 Μαΐου 2018).

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος. Είναι μοναδικό στο είδος του, καθώς δίνει φωνή σε δεκάδες χορωδίες και ορχήστρες, αλλά και σε εκατοντάδες ερασιτέχνες μουσικούς από όλον τον κόσμο, δίνοντας αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται σε 2.000, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε μία πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών. Πρόκειται να αποτελέσει ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, καθώς πλην της Ελλάδας, έχουν δηλώσει συμμετοχή χορωδίες και ορχήστρες από την Κύπρο, την Τουρκία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, την ΠΓΔΜ και το Ισραήλ.

Το απόγευμα του Σαββάτου η Φιλαρμονική του δήμου Καβάλας θα συμμετάσχει σε παρέλαση Φιλαρμονικών στο Μοναστηράκι και το Σύνταγμα, ενώ στις 19:00 θα εμφανιστεί πρώτη στην εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Ennio Morricone, Ευανθίας Ρεμπούτσικα και Μίκη Θεοδωράκη. 

Από τη Φιλαρμονική του δήμου Καβάλας θα συμμετάσχουν 30 μέλη, ενώ υπάρχει επιπλέον δυνατότητα συμμετοχής για γονείς-κηδεμόνες των μελών καθώς και φίλους του Δημοτικού Ωδείου και της Φιλαρμονικής, οι οποίοι θα επιβαρυνθούν με τα έξοδα διαμονής-διατροφής (η μετακίνηση παρέχεται δωρεάν).

Η αποστολή θα αναχωρήσει από την Καβάλα το πρωί του Σαββάτου 5 Μαΐου 2018 στις 06:00 και θα επιστρέψει την Κυριακή 6 Μαΐου 2018. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν το συντομότερο στην Γραμματεία του ΔΩΚ (τηλ: 2510 222119).