Μια σημαίνουσα δωρεά στον Πολιτισμό της Καβάλας η Μουσική Βιβλιοθήκη «Σόνια Θεοδωρίδου»

Η διεθνούς φήμης σοπράνο δώρισε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη μουσικά όργανα, βιβλία και CD που θα αποτελούν πλέον παρακαταθήκη γνώσης και έρευνας για τις επόμενες γενιές

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» ανακοίνωσαν την έναρξη λειτουργίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Σόνια Θεοδωρίδου» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, στις 12:00, στο Αναγνωστήριο (2ος όροφος) της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, σε μια εκδήλωση που εντάσσεται στο πλαίσιο του «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία…» (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Η λειτουργία της «Μουσικής Βιβλιοθήκης» αποτελεί τμήμα της συλλογής της  Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και  είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας της Σόνιας Θεοδωρίδου.  Η διεθνούς φήμης σοπράνο, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη της για το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, δώρισε μια σειρά από μουσικά όργανα, βιβλία και cds τα οποία συγκροτούν τη «Μουσική Βιβλιοθήκη».

Επιπλέον, με δική της παρότρυνση, το Ίδρυμα Ιωάννη Αγγελικούση δώρισε πλήθος μουσικών βιβλίων, που προορίζονται για τον εμπλουτισμό της «Μουσικής Βιβλιοθήκης».  Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, με ιδιαίτερη χαρά, ανέλαβε την ευθύνη να διαχειριστεί και να θέσει στη διάθεση του κοινού όλο το υλικό της δωρεάς αφού πρώτα ολοκληρώσει την ταξινόμηση και την καταλογογράφησή του.

Στην εκδήλωση της Δευτέρας που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της λειτουργίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης, το «παρών» θα δώσει η ίδια η κ. Θεοδωρίδου και η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.