10 χρόνια Young Power Orchestra: Κάτι παραπάνω από μουσική…

Η ροκ ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας γιορτάζει τα γενέθλιά της παρουσιάζοντας σε 4 συναυλίες στο Αντιγόνη Βαλάκου ένα μοναδικό πρόγραμμα-αναδρομή στην πλούσια δεκαετή καλλιτεχνική πορεία της

Όπως κάθε μουσικός εκπαιδευτικός οργανισμός που θέλει να βρίσκεται στην κορυφή, έτσι και το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας –εκτός από το υψηλό επίπεδο του διδακτικού προσωπικού και τις διακρίσεις των μαθητών του- οφείλει να διατηρεί μουσικά σύνολα τα οποία καλλιεργούν την ομαδική μουσική πράξη σε βάθος χρόνου, με αταλάντευτη προσήλωση στη δημιουργικότητα και χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα. Αυτό γίνεται με συνέπεια και ζηλευτή αρτιότητα, με αποτέλεσμα η παρουσία των Μουσικών Συνόλων του ΔΩΚ να λαμπρύνει κάθε εκδήλωση όπου αυτά συμμετέχουν, εντός ή εκτός Καβάλας, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Περίοπτη θέση ανάμεσα στα σύνολά του την τελευταία δεκαετία κατέχει η Young Power Orchestra, η Ορχήστρα Συμφωνικού Ροκ του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας. Η ίδρυση της Young Power Orchestra ήταν αποτέλεσμα των επίμονων προσπαθειών του καθηγητή κρουστών, συνθέτη και ενορχηστρωτή Κρίστοφερ Μπάκα.

Παντρεύοντας τον ήχο της συμφωνικής ορχήστρας με αυτόν της ροκ μπάντας, στα 10 χρόνια ζωής της η Ορχήστρα απέδειξε ότι αντέχει και δυναμώνει στον χρόνο, προσφέροντας μεγάλες παραγωγές εντός και εκτός Καβάλας. Επιπλέον, προσφέρει στους μαθητές που συμμετέχουν τη μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν την εμπειρία ενός μεγάλου ορχηστρικού -συχνά και φωνητικού- συνόλου, με ευφάνταστα προγράμματα που προσελκύουν πάντοτε το ζωηρό ενδιαφέρον του κοινού.

Με 33 μουσικούς ενταγμένους πλέον στο δυναμικό της και ενισχυμένη από 20 επιπλέον τραγουδιστές των τάξεων Μονωδίας και Φωνητικής του ΔΩΚ, η πολυπληθής ορχήστρα γιορτάζει τα γενέθλιά της παρουσιάζοντας ένα μοναδικό πρόγραμμα-αναδρομή στην πλούσια δεκαετή καλλιτεχνική πορεία της, με τίτλο: “Young Power Orchestra: 10 years more than music”.

Πασίγνωστες μελωδίες από ροκ όπερες και δημοφιλή μιούζικαλ, τζαζ επιτυχίες, μεταγραφές του Γιόχαν Στράους, αθάνατα τραγούδια των Μπήτλς και του Μάικλ Τζάκσον, όλα μαζί συνθέτουν τη μουσική πανδαισία την οποία έχει ετοιμάσει για το κοινό της!

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου από την Πέμπτη 10 Μαΐου έως την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, με ώρα έναρξης τις 21:00 και είσοδο ελεύθερη.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων η είσοδος θα επιτραπεί μόνον κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης στη Γραμματεία του ΔΩΚ, τηλ: 2510 222119.

Σπεύσατε! Το ΔΩΚ σας περιμένει σε μια γιορτή της Μουσικής!