10 χρόνια επιτυχιών για την πιο ροκ παρέα του ΔΩΚ, της Καβάλας, της Περιφέρειας…

Η Young Power Orchestra έδωσε τον καλύτερο... επετειακό της εαυτό-Επίσημη πρώτη και για το Μουσικό Εργαστήρι του Μοντέρνου Τμήματος του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας στην τελετή έναρξης της 3ης Γιορτής Μαθητικού Θεάτρου

Δέκα χρόνια επιτυχιών γιόρτασε η Young Power Orchestra (YPO) –η Ορχήστρα Συμφωνικού Ροκ του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας (ΔΩΚ) –με 4 sold-out συναυλίες (10-13 Μαΐου) στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Το κορυφαίο σύνολο του ΔΩΚ -μοναδικό στο είδος του, όχι μόνον στην πόλη αλλά και σε όλη την Περιφέρεια, αφού συνδυάζει τον ήχο της κλασικής ορχήστρας με αυτόν της ροκ μπάντας- πρόσφερε ένα γεμάτο πρόγραμμα σε μία αναδρομή της πλούσιας δεκαετούς καλλιτεχνικής πορείας του, με τίτλο: “YOUNG POWER ORCHESTRA: 10 years more than music”.

Περισσότεροι από 850 φίλοι του ΔΩΚ απόλαυσαν την YPO, επιβράβευσαν με το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημά τους το 50μελές φωνητικό-οργανικό σύνολο και απέδωσαν τα εύσημα στον μαέστρο Κρίστοφερ Μπάκα, συνθέτη, ενορχηστρωτή και καθηγητή κρουστών του ΔΩΚ.

Πασίγνωστες μελωδίες από ροκ όπερες και δημοφιλή μιούζικαλ του Broadway, τζαζ επιτυχίες, μία ευφάνταστη μεταγραφή του Εμβατηρίου “Radetzky” του Johann Strauss, αθάνατα τραγούδια των Beatles και του Michael Jackson, όλα μαζί συνέθεσαν τη μουσική πανδαισία που η YPO παρουσίασε ξεσηκώνοντας το κοινό της!

Φιλική συμμετοχή στις συναυλίες είχαν επίσης οι εξής καλλιτέχνες: Νίκος Βασιλειάδης (φλάουτο), Μιχάλης Τικόπουλος (τραγούδι), Πάρις Τσίρτσης (πιάνο), Όλγα Τριανταφυλλίδου (βιολί), Έφη Πριμικυρλίδου (τραγούδι) και Σύλβια Γκότσεβα (τραγούδι).

Έπαιξαν οι μαθητές των Σχολών Εγχόρδων, Πνευστών, Πλήκτρων και Κρουστών, καθώς και των Τμημάτων Σύγχρονης Μουσικής, ενώ τραγούδησαν οι μαθητές των τάξεων Μονωδίας και Φωνητικής του ΔΩΚ.

Η Διοίκηση και η Διεύθυνση του Δημοτικού Ωδείουσυγχαίρουν το πολυπληθές σύνολο που εργάστηκε μεθοδικά σε βάθος χρόνου, καθώς και τον Κρίστοφερ Μπάκα για την γενική επιμέλεια και την καταλυτική του συμβολή στην επιτυχή έκβαση των συναυλιών. Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσπάθειες όλων!

Ευχαριστούν, επίσης, την πρόεδρο, το ΔΣ και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας για τη αγαστή συνεργασία και την ευγενική παραχώρηση του θεάτρου επί μία εβδομάδα, όπως επίσης το προσωπικό του ΔΗΠΕΘΕ που διέθεσε απλόχερα το χρόνο του. Και φυσικά ευχαριστούν το κοινό της Καβάλας που τίμησε την YPO με την παρουσία του.

Επίσημη πρώτη για το Μουσικό Εργαστήρι του Μοντέρνου Τμήματος του ΔΩΚ

Παράλληλα, το μεσημέρι του Σαββάτου 12 Μαΐου 2018 το Μουσικό Εργαστήρι του Μοντέρνου Τμήματος του ΔΩΚ, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή ηλεκτρικού μπάσου Νίκου Πανταζόγλου, παρουσίασε ένα μίνι αφιέρωμα στην Funk και Soul μουσική της δεκαετίας του ’70. Η εμφάνιση έγινε έπειτα από πρόσκληση της προέδρου και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, στο πλαίσιο της τελετής έναρξης της 3ης Γιορτής Μαθητικού Θεάτρου.

Το Μουσικό Εργαστήρι του Μοντέρνου Τμήματος ξεκίνησε πρόβες τη φετινή σχολική χρονιά με πρωτοβουλία του Νίκου Πανταζόγλου, φιλοδοξώντας να φέρει τους μαθητές του ΔΩΚ σε βιωματική επαφή με όσα περισσότερα μουσικά είδη προέκυψαν από την γέννηση του Rhythm Section, δηλαδή των ντραμς, του μπάσου και της κιθάρας ως ρυθμικής ραχοκοκαλιάς της μοντέρνας μουσικής. Στην πρώτη δημόσια εμφάνιση του συνόλου, το κοινό απόλαυσε γνωστά κομμάτια των Meters, Funkadelic, Stevie Wonder, Commodores και άλλων.