Ζωντανεύοντας την Καβάλα του 1910…

Με την χρήση της νέας τεχνολογίας και της μυθοπλασίας επιστρέφουμε στις αρχές του 20 αιώνα στην πόλη του καπνού. Ο δήμος Καβάλας συμμετέχει στην Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2018 και διοργανώνει ένα διήμερο εργαστήρι κινούμενης εικόνας με τίτλο «Φτιάξε και ζωντάνεψε την Καβάλα του 1910»

Συμμετέχοντας στον εορτασμό της διεθνούς ημέρας μουσείων ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού (ΙΚΚΙΚ), διοργανώνουν την έκθεση με τίτλο «Turmac: Κωνσταντινούπολη, Καβάλα, Άμστερνταμ. Μια πορεία με επίκεντρο μια πόλη».

Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώνεται διήμερο εργαστήριο κινούμενης εικόνας με τίτλο «Φτιάξε και ζωντάνεψε την Καβάλα του 1910». Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα, με τη χρήση animation, αφήγησης και μυθοπλασίας να εξιστορήσουν την πολιτιστική και οικονομική άνθηση στην περιοχή της Καβάλας, που αναπτύχτηκε στην πόλη χάρη στη βιομηχανία καπνού και ιδιαίτερα στην καπνοβιομηχανία του Μεσοπολέμου Turmac.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε νέους από 16 έως 23 ετών και θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας  την Τετάρτη  23  και την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 από τις 18:00 έως τις 21:00.

Μυθοπλασία, αφήγηση, κινηματογράφηση…

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του εργαστηρίου του διημέρου περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:

Τετάρτη 23 Μαΐου: Ημέρα μυθοπλασίας και αφήγησης.

Οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν στην έκθεση από τον συλλέκτη Γεώργιο Θωμαρέη. Στη συνέχεια μέσα από βιωματικές ασκήσεις θα δημιουργήσουν την ιστορία που θα αφηγηθούν.

Πέμπτη 24 Μαΐου: Ημέρα κινηματογράφησης.

Οι συμμετέχοντες θα «χτίσουν» ένα μικρό τρισδιάστατο χάρτινο σετ στο οποίο μέσα από την τεχνική του stop motion θα δώσουν “ζωή” και θα πουν τη δική τους ιστορία.

Υπεύθυνος του διήμερου εργαστηρίου είναι ο Μπάμπης Αλεξιάδης, media artist και animator.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν και απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δήλωση συμμετοχής. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ενώ θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα  της Διεύθυνσης Πολιτισμού της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ 2510 240973 – 240983.