ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας: Ξεκίνησαν οι πρόβες του έργου «Χοηφόρες» του Αισχύλου

Η σπουδαία συνεργασία όπου συμμετέχουν το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και η ομάδα Vasistas ξεκίνησε στην Αθήνα, με τις πρόβες να μεταφέρονται στην Καβάλα στις αρχές Ιουνίου. Πρεμιέρα 6 Ιουλίου στην Επίδαυρο, το Σάββατο 14 Ιουλίου, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Η συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και την Ομάδα Vasistas, «Χοηφόρες» του Αισχύλου, ξεκίνησε πρόβες στην Αθήνα.

Η σκηνοθέτης Αργυρώ Χιώτη και οι συνεργάτες της, μαζί με μία ομάδα 11 ηθοποιών, άρχισαν τις πρόβες του κορυφαίου τραγουδιού εκδίκησης της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.

Ένα προμελετημένο έγκλημα, που στήνεται επί σκηνής με συνενόχους τους θεατές. Για την εκπλήρωση του χρέους, για την καταστολή της καταπίεσης, για την ανάγκη συλλογικής αποβολής του φόβου.

Οι πρόβες θα συνεχιστούν στην Καβάλα, από την Κυριακή 10 έως και το Σάββατο 30 Ιουνίου και η πρώτη παρουσίαση του έργου θα γίνει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στο Μικρό Θέατρο Επιδαύρου, την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018.

Στην Καβάλα η παράσταση θα παρουσιαστεί, το Σάββατο 14 Ιουλίου, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Οι συντελεστές της παράστασης

Οι συντελεστές της παράστασης είναι οι εξής:
Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη
Μετάφραση: Θανάσης Βαλτινός
Δραματουργία: ομάδα VASISTAS, Ευθύμης Θέου
Μουσική: Jan Van de Engel
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Κοστούμια: Ηρώ Βαγιώτη, σε συνεργασία με την Ματίνα Μέγκλα
Βοηθός σκηνοθέτη: Γκέλυ Καλαμπάκα
Καλλιτεχνικός συνεργάτης: Ariane Labed
Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Εύα Μανιδάκη
Σύμβουλος δραματουργίας: Νίκος Α.Παναγιωτόπουλος
Κατασκευή μουσικών οργάνων: Αντώνης Χατζηπέρογλου
Ηθοποιοί: Εύη Σαουλίδου, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Αινείας Τσαμάτης, Αντώνης Αντωνόπουλος, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Ματίνα Περγιουδάκη, Γιάννης Κλίνης, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη, Ελένη Βεργέτη, Δημήτρης Κοντός, Αργυρώ Χιώτη.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.