Αφιερωμένος στον μακαριστό Προκόπιο ο 19ος τόμος των «Θασιακών»

Στην αίθουσα της Πνευματικής Εστίας της Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου θα παρουσιαστεί η νέα εργασία της Θασιακής Ένωσης Καβάλας που ξεκίνησε το μακρινό 1984

Η εργασία – θεσμός της Θασιακής Ένωσης Καβάλας που σκοπό έχει να αναδείξει την ιστορία, την παράδοση, την λαογραφία και τον πολιτισμό της Θάσου από την αρχαιότητα μέχρι και τον προηγούμενο αιώνα που ξεκίνησε το 1984 συνεχίζεται και πλέον έχει φτάσει στην 19η στάση της. Ο 19ος τόμος των «Θασιακών» θα παρουσιαστεί την Τετάρτη στην αίθουσα της Πνευματικής Εστίας της Μητροπόλεως ΦΝΘ και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μακαριστού μητροπολίτη Προκόπιου.

Η ανακοίνωση της Θασιακής Ένωσης αναφέρει τα εξής: «Η Θασιακή Ένωση Καβάλας διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του 19ου τόμου των «Θασιακών» την Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 και ώρα 19.30 στην αίθουσα της Πνευματικής Εστίας της Μητροπόλεως. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου και με το Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας.

Τον τόμο θα παρουσιάσουν οι Κώστας Χατζηεμμανουήλ, Δήμαρχος Θάσου, Ιστορικός και Κων/νος Χιόνης, Πρόεδρος Θ.Ε.Κ., Επιμελητής των «Θασιακών».

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανος και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Γεώργιος Γραμμένος.
Προλογίζει ο Νικόλαος Τσιλογεώργης, Αντιπρόεδρος Θασιακής Ένωσης Καβάλας. Ο τόμος είναι αφιερωμένος στον μακαριστό μητροπολίτη Προκόπιο.

Ο 19ος τόμος των «Θασιακών» περιέχει «τα Πρακτικά της ημερίδας για τα εμπράγματα δικαιώματα των Θασίων» που οργάνωσε η Θ.Ε.Κ. σε συνεργασία με το Δήμο Θάσου στις 14.5.2017 στο Λιμένα της Θάσου.
Η επιμελημένη έκδοση πραγματοποιήθηκε από τις Εκδόσεις Ξυράφι του Γιώργου Γανίτη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τα μέλη και τους φίλους της Θασιακής Ένωσης Καβάλας να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Όσοι παραστούν θα λάβουν δωρεάν το 19ο τόμο».