Αποχαιρέτησε ο… «ποιητικός εαυτός»

Ολοκληρώθηκε το βιωματικό εργαστήρι που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Παλιάς Μουσικής από την ηθοποιό Δέσποινα Παπάζογλου

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος του βιωματικού εργαστηρίου «Ο ποιητικός εαυτός» με εισηγήτρια την ηθοποιό Δέσποινα Παπάζογλου, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του χειμερινού προγράμματος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Το εργαστήριο ξεκίνησε το Νοέμβριο και ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες, αφήνοντας όμορφα συναισθήματα σε όλους όσους συμμετείχαν.

Η εισηγήτρια του σεμιναρίου, Δέσποινα Παπάζογλου, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κι έτσι γλυκά όπως έληξε η άνοιξη, με ζωηρότατο συντονισμό, παλμό και συγκίνηση ολοκληρώθηκε το εργαστήριο «Ο Ποιητικός εαυτός», η καλλιτεχνική πνευματική δράση που ενέταξε φέτος το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας στο ετήσιο πρόγραμμα του.

Τι σημαίνει, άραγε, δρω ποιητικά, ποιες ποιότητες χαρακτηρίζουν αυτή τη διάσταση της ανθρώπινης έκφρασης και σε ποιο βαθμό μπορεί η ψυχοσωματική μου σύσταση να ωφεληθεί από αυτήν; Ερωτήματα που πυροδότησαν την έρευνά μας για την επιθυμία της αυθεντικής εκδοχής του εαυτού μας, πρωταρχικού πυρήνα της καλλιτεχνικής δημιουργίας τόσο στην τέχνη όσο και στη ζωή μας.

Ευχαριστώ τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Θοδωρή Γκόνη για την θερμή αποδοχή της ιδέας του «Ποιητικός εαυτού. Ευχαριστώ, επίσης, όλους όσους είτε έμπρακτα είτε νοερώς, ακολούθησαν τη δράση μας.

Και κλείνοντας, εκφράζω την ευγνωμοσύνη όλης της ομάδας για τον ξεχωριστό χώρο της Παλιάς Μουσικής, που με την ωραιότητά και την πνευματικότητά του μας αγκάλιασε όλη τη σεζόν, μας ενέπνευσε, μας συνέδεσε με την «ποίηση» της δικής του ιστορίας κι έγινε έτσι «συνένοχος» της αναζήτησής μας. Καλό καλοκαίρι».