Το μουσικό «αντίο» στη χρονιά που έφυγε από το Ωδείο «Νεάπολις»: Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναυλιών

Μουσικές καλοκαιρινές δράσεις από τα μουσικά σύνολα του Ωδείου ως ελάχιστο «ευχαριστώ» στους γονείς των μαθητών για την εμπιστοσύνη τους, αλλά και στον δήμο Καβάλας για τη στήριξή του

Το Ωδείο «Νεάπολις» αποχαιρετά τη μουσική χρονιά 2017-2018 με 4 συναυλίες διαφορετικού χαρακτήρα και ύφους, συμμετέχοντας, παράλληλα, σε σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα της Καβάλας.

 Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναυλιών

  • Tο Μουσικό Σχολείο Καβάλας σε συνεργασία με το Ωδείο «Νεάπολις» συμμετέχει με το Σύνολο Κιθάρας στην τελετή λήξης του προγράμματος: «Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Ιουνίου και ώρα 19:00 στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» αμέσως μετά την παράσταση του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεώνα. Το σύνολο Κιθάρας αποτελούμενο από 22 μαθητές και μαθήτριες θα παρουσιάσει έργα από την κλασική και σύγχρονη εποχή. Οι υπεύθυνοι καθηγητές είναι ο Αναστάσιος Δέλιος (καθηγητής κλασικής κιθάρας στο Ωδείο «Νεάπολις») και ο Ελευθέριος Τριανταφύλλου.
  • Η επόμενη συναυλία θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο φιλόξενο χώρο του καφέ “FRANCO’S” και πρόκειται για τη συναυλία της τάξης φωνητικής της Ελένης Γαλανοπούλου. Η καθηγήτρια του Ωδείου «Νεάπολις» μετατρέπει την καθιερωμένη ετήσια συναυλία τάξης σε γιορτή με γνωστές μελωδίες, γέλια και στιγμές συγκίνησης από μαθητές, γονείς και φίλων του Ωδείου «Νεάπολις». Τηλέφωνο για κρατήσεις θέσεων: 2510 223030.
  • Η τρίτη συναυλία αφορά σε ένα αγαπημένο Φεστιβάλ, το “Wood Water Festival“, που φέτος γιορτάζει τα 10 χρόνια ζωής! Τα ροκ εργαστήρια του Ωδείου «Νεάπολις», “NEW CITY KIDS”, “ROCK ANGELS” και “STICK ’N’ KEYS”, υπό το άγρυπνο βλέμμα των καθηγητών του Ωδείου Ευριπίδη Ταρασίδη και Κώστα Τσιρπινάκη, θα βρίσκονται στις 17 Ιουνίου στον παλιό νερόμυλο από τις 14:00 ως τις 16:00. Θα ακολουθήσει συναυλία από τη μπάντα «ΙΟΚΑΣΤΗΣ 5», ένα συγκρότημα που δημιουργήθηκε από μαθητές του Ωδείου και… αυτομόλησε! Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση κακοκαιρίας δεν θα πραγματοποιηθεί η παραπάνω συναυλία.
  • Στις 18 Ιουνίου και ώρα 21:15 στην παραλία της Καβάλας το Ωδείο «Νεάπολις» βραβεύει για άλλη μια φορά υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας τους μαθητές που διέπρεψαν σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς σε μια συναυλία με άρωμα Ανατολής! Η συναυλία έχει τίτλο «Από τη Μικρασία στο Αιγαίο» και είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των Ελευθερίων της Καβάλας. Το λαϊκό παραδοσιακό σχήμα του Ωδείου «Νεάπολις» υπόσχεται να  ταξιδέψει το κοινό με γνωστά παραδοσιακά τραγούδια από διάφορους τόπους της Ελλάδας μέχρι τον Τσιτσάνη και τον Βαμβακάρη. Συμμετέχει στο χορευτικό μέρος ο Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας».

Με αυτές του τις συναυλίες και δράσεις κατά το μήνα Ιούνιο, όπως επίσης και με τη συμμετοχή του το μήνα Ιούλιο στο «Park Food Festival», η διεύθυνση και οι καθηγητές του Ωδείου «Νεάπολις» αποχαιρετούν άλλη μία συναρπαστική διδακτική και συναυλιακή χρονιά!

Το Ωδείο εύχεται ένα ξεκούραστο και αναζωογονητικό καλοκαίρι και ευχαριστεί τους γονείς για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο προσωπικό του, δίνοντας την υπόσχεση ότι οι καθηγητές του θα συνεχίσουν να μεταδίδουν την αγάπη για τη Μουσική και τη μύηση στον υπέροχο κόσμο της, σε μικρούς και μεγάλους!

Τέλος, το Ωδείο ευχαριστεί και τον δήμο Καβάλας για τη στήριξή του, χαρακτηρίζοντάς την πολύ σημαντική.