Μελωδικό ταξίδι μνήμης από το Ωδείο «Νεάπολις» και τον Σύλλογο Μικρασιατών Καβάλας [φωτογραφίες]

Με μια μεγάλη μουσική παράσταση και με τις καθιερωμένες βραβεύσεις μαθητών και καθηγητών, το Ωδείο έκλεισε τη χρονιά έτσι όπως ξέρει: να γεμίζει την Καβάλα με νότες και με μεγάλες μουσικές «υποσχέσεις» για το μέλλον

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παράσταση του Ωδείου «Νεάπολις» με τίτλο «Από τη Μικρασία στο Αιγαίο», με τη συμμετοχή του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας».

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 18 Ιουνίου 2018 στην πλατεία Κανάρη  στο πλαίσιο των Ελευθερίων 2018 παρουσία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Αλέξανδρου Ιωσηφίδη, του Αντιδήμαρχου Ανάπτυξης και εκπροσώπου της δημάρχου Καβάλας, Δημοσθένη Τουλκίδη και περιφερειακού συμβούλου, Αρχέλαου Γρανά.

Συμμετείχαν οι μουσικοί Γιώργος Δεληγιάνννης στο παραδοσιακό βιολί, Θεόδωρος Κιουπλιώτης στο λαούτο, Γιάννης Κουφού στο κλαρίνο, Μελέτης Παντελίδης στα παραδοσιακά κρουστά, Χρήστος Σαγώνας στο ούτι στην κιθάρα και στο τραγούδι και ο Φώτης Σπαθάρης στο μπουζούκι και στο τραγούδι, οι οποίοι ταξίδεψαν το κοινό στα σοκάκια των ελληνικών νησιών και στα καλντερίμια της Ανατολής σε ένα μελωδικό και μαζί νοσταλγικό ταξίδι.

Η Διεύθυνση του Ωδείου «Νεάπολις» συγχαίρει όλα τα παιδιά τα οποία βραβεύθηκαν για τις πρωτιές τους σε διαγωνισμούς και για την απόκτηση τίτλων σπουδών στα Ανώτερα Θεωρητικά. Ο καθηγητής του Ωδείου Αναστάσιος Δέλιος βραβεύθηκε για τη συνέπεια και το ήθος του ως καθηγητής και παιδαγωγός, καθώς και για την προσφορά του στο κιθαριστικό σύνολο, το οποίο αποσπά επί σειρά ετών πρωτιές για την πόλη της Καβάλας.

Ο Σταύρος Στόικος απέσπασε την ετήσια υποτροφία του Ωδείου «Νεάπολις» για την εξαιρετική του επίδοση και το ήθος του κατά το διδακτικό έτος 2017-2018.

Η Διεύθυνση του Ωδείου ευχαριστεί θερμά τον δήμο Καβάλας, το ΔΗΠΕΘΕ και τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για τη φροντίδα με την οποία περιέβαλλαν την παράσταση και εύχεται σε όλους καλό καλοκαίρι!

*Φωτογραφίες: Χάρης Ιορδανίδης