Φωτογραφικό workshop στο πλαίσιο του Lucy Art Residency

Έντεκα καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό παρουσιάζουν όλες τις φάσεις μιας φωτογραφικής αφήγησης: Από τα ερωτήματα τα οποία τίθενται πριν ακόμη πιεστεί το κλείστρο μέχρι τον σχεδιασμό και την έκδοση του φωτογραφικού βιβλίου

Έντεκα καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό βρίσκονται στην Καβάλα συμμετέχοντας στο φωτογραφικό workshop “1+1=3 aSynecdoche, Kavala Workshop” το οποίο ξεκίνησε τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018. Το κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τα έργα που ετοιμάζουν, αλλά και να συνομιλήσει μαζί τους, το Σάββατο 23 Ιουνίου στις 18:00 στο Φυλάκιο Αξιωματικών.

Oι καλλιτέχνες οι οποίοι ασχολούνται ευρύτερα με την οπτική επικοινωνία, από Ελλάδα και εξωτερικό φιλοξενούνται στην πόλη της Καβάλας, στο πλαίσιο του Lucy Art Residency (διαβάστε σχετικά εδώ). Η θεματική του workshop αφορά σε όλες τις φάσεις μιας φωτογραφικής αφήγησης: Από τα ερωτήματα τα οποία τίθενται πριν ακόμη πιεστεί το κλείστρο μέχρι τον σχεδιασμό και την έκδοση του φωτογραφικού βιβλίου.

Η δημιουργία ενός photobook (βιβλίου με φωτογραφίες) φαίνεται ότι γοητεύει όλο και περισσότερους λάτρεις της φωτογραφίας. Ο τρόπος με τον οποίο οι φωτογραφίες μπαίνουν στις σελίδες ενός βιβλίου και αφηγούνται οπτικά μια ιστορία είναι η θεματική του workshop που διεξάγεται στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών Lucy Art Residency (διαβάστε σχετικά εδώ).

Εισηγητές είναι οι καταξιωμένοι Σουηδοί καλλιτέχνες Klara Källström και Thobias Fäldt (kk-tf.com/ ), ιδρυτές της πλατφόρμας www.b-b-b-books.com/ καθώς επίσης και η γνωστή δημιουργική ομάδα VOID (δείτε σχετικά εδώ), η οποία έχει έδρα σε Αθήνα και Λισσαβόνα.

Τα βιβλία-δοκίμια τα οποία θα κατασκευάσουν οι συμμετέχοντες θα παρουσιαστούν το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 στις 18:00 στο Φυλάκιο Αξιωματικών. Στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται επίσης επιμελητές και γκαλερίστες διεθνούς κύρους οι οποίοι θα βρίσκονται στην πόλη, ως μέλη της κριτικής επιτροπής.