Ένας Καβαλιώτης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 19o Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Eurovision Young Musicians 2018

Μια μεγάλη διεθνής διάκριση για την πόλη, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας και τον καθηγητή Φώτη Κουτσοθόδωρο αντανακλάται στο πρόσωπο του 17χρονου σολίστ κιθάρας

Ο 17χρονος σολίστ κιθάρας Θάνος Τζανετάκης από την Καβάλα, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και την ΕΡΤ στον 19o Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Eurovision Young Musicians 2018 ο οποίος θα διεξαχθεί στο Εδιμβούργο της Σκωτίας από τις 16 έως τις 24 Αυγούστου 2018.

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών Φορέων(EBU), του BBC και του Διεθνούς Φεστιβάλ του Εδιμβούργου (EIF) όπου δεκαοχτώ χώρες θα διαγωνιστούν με τους εκπροσώπους τους, ταλαντούχους νέους σολίστ κλασσικής μουσικής, ηλικίας 12 έως 21 ετών, σε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα διεθνούς εμβέλειας.

Στο πλαίσιο του πανελληνίου διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η ΕΡΤ για να επιλέξει τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Eurovision Young Musicians 2018, η κριτική επιτροπή συνεδρίασε την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018. Τα μέλη της επιτροπής, ο αρχιμουσικός Ανδρέας Πυλαρινός, ο πιανίστας Τίτος Γουβέλης, ο κιθαρίστας Δημήτρης Κοτρωνάκης, ο τσελίστας Βασίλης Λύκος και η φλαουτίστρια Μελίνα Μακρή, έκριναν την υποψηφιότητα του Θάνου Τζανετάκη ως άρτια, υψηλής μουσικής και τεχνικής ποιότητας, ανάλογη για ένα τόσο μεγάλο πολιτιστικό γεγονός όπως ο Διαγωνισμός Eurovision Young Musicians.

Ο Θάνος Τζανετάκης ξεκίνησε να παίζει κλασική κιθάρα όταν ήταν 5 ετών. Έχει βραβευθεί ήδη 14 φορές σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο, είναι, επίσης, ένας ταλαντούχος ηλεκτρικός κιθαρίστας και, εκτός της μουσικής, έχει ταλέντο στο σκάκι και μεγάλη αγάπη για τα πολύπλοκα μαθηματικά.

Η ΕΡΤ πηγαίνει στον 19ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Eurovision Young Musicians 2018 με ένα νέο ταλέντο της κλασικής μουσικής: Καλή επιτυχία Θάνο!

*Πηγή: ΕΡΤ