Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες «μίλησαν» με την Καβάλα για τη φωτογραφία στο πλαίσιο του Lucy Art Residency Public Talks

Το Lucy Art Residency έδωσε τον λόγο στο κοινό της πόλης το οποίο αγαπά τη φωτογραφία και την Τέχνη-Οι δράσεις συνεχίζονται μέχρι και την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο Φυλάκιο Αξιωματικών της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 η εκδήλωση “Lucy Art Residency Public Talks“. Ομιλητές ήταν καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι συμμετείχαν στο “Lucy Art Residency” το οποίο διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Καβάλα.

Συγκεκριμένα μίλησαν οι Martin Errichiello και Filippo Menichetti από τη Νάπολι της Ιταλίας, η Tereza Zelenkowa από τη Τσεχία και ο Peter Watkins από τη Μεγάλη Βρετανία, η Ann-Christin Bertrand από το Βερολίνο, ο Sylvain Couzinet-Jacques ο οποίος έχει ως βάση το Παρίσι, οι Klara Källström και Thobias Fäldt από τη Σουηδία, ο Lars Willumeit από την Ελβετία, ο Niccolo Fano με έδρα τη Ρώμη, οι VOID οι οποίοι έχουν ως βάση την Αθήνα και τη Λισσαβόνα και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Νικόλας Βεντουράκης ο οποίος έχει ως βάση το Λονδίνο.

Το κοινό της πόλης το οποίο αγαπά τη φωτογραφία και την Τέχνη έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση και παρακολούθησε με ενδιαφέρον όσα είχαν να πουν οι διεθνείς καλλιτέχνες. Είχαν, επίσης, την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν το εντυπωσιακό photobook το οποίο δημιουργήθηκε σε 5 μόλις μέρες στο φωτογραφικό workshop “1+1=3 • aSynecdoche, Kavala”, αλλά και να συζητήσουν για τη διαδικασία με τους συμμετέχοντες.

Το “Lucy Art Residency” συνεχίζεται μέχρι και την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018. Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η ανάπτυξη της καλλιτεχνικής κοινότητας στην πόλη της Καβάλας και η δημιουργία ενός hub Τεχνών σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και διεθνείς παράγοντες και οργανισμούς του καλλιτεχνικού χώρου.

Οι καλλιτέχνες Martin Errichiello και Filippo Menichetti επιλέχθησαν φέτος να φιλοξενηθούν για 14 μέρες στην Καβάλα, στο πλαίσιο ενός πρωτοποριακού προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών, το οποίο διοργανώθηκε από τη Μαρία Μιτζάλη και τον Νικόλα Βεντουράκη, με την υποστήριξη του ξενοδοχείου LUCY.