Το 61ο Φεστιβάλ Φιλίππων διοργανώνει έναν εικαστικό… περίπατο στην πόλη

Η εικαστική έκθεση του φετινού Φεστιβάλ θα απλωθεί σε όλη την πόλη, δημιουργώντας ένα εικαστικό περίπατο, με στάσεις σε σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, αλλά και σε ιστορικά καταστήματα

Το 61ο Φεστιβάλ Φιλίππων και η Μικρή Άρκτος διοργανώνουν μια «Εικαστική διαδρομή στην πόλη» από το Σάββατο 7 Ιουλίου μέχρι και την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018.

Πιο συγκεκριμένα, πόλη της Καβάλας, στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων, γίνεται θέμα και προορισμός της φετινής εικαστικής δράσης με τίτλο Εικαστική διαδρομή στην πόλη.

Η εικαστική έκθεση του φετινού Φεστιβάλ θα απλωθεί σε όλη την πόλη, δημιουργώντας ένα εικαστικό περίπατο, με στάσεις σε σημαντικά αξιοθέατα της πόλης (Καπναποθήκη πλατείας Καπνεργατών, Δημαρχείο, Δημοτική Βιβλιοθήκη, Μουσείο Μωχάμετ Άλι, Αρχαιολογικό μουσείο, Παλαιά Μουσική κ.α.), αλλά και σε ιστορικά καταστήματα (Μπαχαρικά Αρμένος, Καφεκοπτείο Ανανιάδη κ.α.).

Κάθε έργο θα αποτελεί και μια στάση της πρωτότυπης αυτής διαδρομής, μια ψηφίδα στο παλίμψηστο μωσαϊκό της πόλης και της ιστορίας της.

Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας 2510 220876-7 κατά τις ώρες γραφείου.