Ο Κώστας Καρακίτσος ρίχνει χρώμα στους δρόμους της Καβάλας

Ο Καβαλιώτης κεραμίστας θα... στρώσει μέσα σε μια νύχτα «Χρωματόδρομους» σε 4 διαφορετικά σημεία στην καρδιά της πόλης, με τη βοήθεια μιας μικρής ομάδας δημιουργών

Στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων θα πέσει… χρώμα στους δρόμους της Καβάλας με «εργολάβο» τον Κώστα Καρακίτσο ο οποίος θα στρώσει τους δικούς του «Χρωματόδρομους» από το Σάββατο 7 Ιουλίου μέχρι και την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018.

Ο Καβαλιώτης κεραμίστας ρίχνει χρώμα στους δρόμους που συναντιόμαστε, διαμαρτυρόμαστε, μιλάμε και ονειρευόμαστε, που μοχθούμε και τρέχουμε, στους δρόμους που κυκλοφορούν οι ιδέες και οι άνθρωποι αυτής της πόλης. Σε αυτές τις αρτηρίες που συνδέουν τους κατοίκους με τον τόπο τους και γίνονται πέρασμα για φιλία και επικοινωνία.

Μια επιλογή τεσσάρων σημείων στην καρδιά της Καβάλας θα χρωματιστεί από μια μικρή ομάδα δημιουργών μέσα σε μια νύχτα και θα αποτελέσει ένα ενδιαφέρον ξάφνιασμα στους πολίτες που διασχίζουν αυτούς τους δρόμους.

Πρόκειται για μία παρέμβαση που θα σβηστεί με το πέρασμα των ημερών, επιτρέποντας στον καθένα να κρατήσει το δικό του αφήγημα σχετικά με το πώς θα ήθελε την πόλη του, τον χώρο του, τη ζωή του.

Ο Κώστας Καρακίτσος είναι κεραμίστας γεννημένος στην Καβάλα. Έχει πάρει μέρος σε σημαντικές εκθέσεις και έχει πολλές συμμετοχές σε συμπόσια κεραμικής και ζωγραφικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και μουσεία. Τα τελευταία 12 χρόνια μετέφερε το εργαστήριό του στην Αβραμυλιά, ένα χωριό στον δήμο Νέστου όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας 2510 220876-7 κατά τις ώρες γραφείου.