Το 61ο Φεστιβάλ Φιλίππων «μπήκε» στην Καβάλα ακολουθώντας μια «εικαστική διαδρομή» [φωτογραφίες]

Μια φωτογραφική «ξενάγηση» στην εικαστική έκθεση του Φεστιβάλ Φιλίππων και της Μικρής Άρκτου, η οποία περνάει από τα 13 πιο σημαντικά «τοπόσημα» της πόλης-Την «εικαστική διαδρομή»... οριοθετούν 10 καλλιτέχνες, σε «σκηνοθεσία» Ίριδας Κρητικού

Το Φεστιβάλ Φιλίππων έχει πάντα τον τρόπο του να… επιστρέφει στην Καβάλα, στα καφέ, στους δρόμους, στα μαγαζιά, ανάμεσα στους ανθρώπους της, ενταγμένο στην καθημερινότητά της, ούτως ώστε να εξασφαλίσει την καλύτερη «θέα στην πόλη»

Το 61ο Φεστιβάλ Φιλίππων και η Μικρή Άρκτος επέλεξαν να το πετύχουν αυτό, διαλέγοντας μια «Εικαστική διαδρομή στην πόλη» από το Σάββατο 7 Ιουλίου μέχρι και την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018.

Με πρωτοβουλία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Φιλίππων και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Θοδωρή Γκόνη, σχεδιάστηκε και οργανώθηκε μια «εικαστική διαδρομή» στην ίδια την πόλη με σταθμούς τα σημαντικότερα «τοπόσημά» της, όπως αναφέρει ο εικαστικός Ανδρέας Γεωργιάδης, ο οποίος συμμετέχει με δικά του έργα στην έκθεση, ενώ τα περισσότερα έργα των συμμετεχόντων εικαστικών είναι δημιουργήματα ειδικά για το φετινό Φεστιβάλ.

Την παραγωγή της «εικαστικής διαδρομής» έχει αναλάβει το Φεστιβάλ Φιλίππων και η Μικρή Άρκτος, ενώ την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η Ίρις Κρητικού, «συντονίζοντας» με τους ρυθμούς της πόλης τα έργα των 10 συμμετεχόντων εικαστικών.

Η «εκκίνηση» δόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 7 Ιουλίου 2018 από το Καφεκοπτείο Ανανιάδη, μια από τις 13 στάσεις αυτής της διαδρομής, παρουσία του Θοδωρή Γκόνη, της Ίριδας Κρητικού, του Ανδρέα Γεωργιάδη και της προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Κορίνας Χιώτη-Πρασά.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Νεκτάριος Αποσπόρης, Ειρήνη Βογιατζή, Ανδρέας Γεωργιάδης, Δικαία Δεσποτάκη, Μηνάς Καμπιτάκης, Νίκη Πρόκου, Γιώργος Σαμψωνίδης, Μαρίνα Στελλάτου, Γιώργος Ταξίδης, Κατερίνα Τσεμπελή.

Σημεία-σταθμοί της εικαστικής διαδρομής: Μουσείο Καπνού, Ιμαρέτ, Μουσείο Μωχάμετ Άλι, Παλαιά Μουσική, Φρούριο, Περίπτερο ΕΟΤ, Καφεκοπτείο Ανανιάδη, κατάστημα Αρμένος, Καρνάγιο, Δημαρχείο, Γραφείο ΔΗΠΕΘΕ, καφέ Black Drop, καφέ-μπαρ 1901.

Δείτε φωτογραφίες από μερικούς από τους σταθμούς της «εικαστικής διαδρομής»