Φεστιβάλ Φιλίππων: Η κατά Μουμουλίδη Ηλέκτρα «πάει» για… Αύγουστο

Νέα αναβολή για την παράσταση που επρόκειτο να «ανοίξει» τη φετινή, 61η διοργάνωση του θεσμού

Το Φεστιβάλ Φιλίππων, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, επρόκειτο να κάνει πρεμιέρα με την παράσταση «Ηλέκτρα» της 5ης Εποχής Τέχνης, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, με τη Λένα Παπαληγούρα στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ωστόσο, η πρεμιέρα αναβλήθηκε λόγω καιρού και αρχικά είχε δοθεί ως εναλλακτική ημερομηνία παρουσίασης της παράστασης η Τετάρτη 11 Αυγούστου 2018.

Με νεότερη ανακοίνωσή του, το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας γνωστοποιεί ότι η κατά Μουμουλίδη Ηλέκτρα θα παρουσιαστεί τελικά στην Καβάλα, στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων, αλλά έναν μήνα μετά, την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018, επισυνάπτοντας και τη σχετική απόφαση της παραγωγής.

Η ανακοίνωση της 5ης Εποχής Τέχνης

«Η 5η ΕΠΟΧΗ ενημερώνει πως η αναβληθείσα  παράσταση της ΗΛΕΚΤΡΑΣ του Ευριπίδη, θα δοθεί τελικά τις 9 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων. Παρά το γεγονός πως ανακοινώθηκε σε συνεργασία με την διεύθυνση του Φεστιβάλ  Φιλίππων η 11η Ιουλίου, ως εναλλακτική μερομηνία, τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατόν, καθώς την ίδια ημέρα υπάρχει παράσταση στη Θεσσαλονική που εκ των υστέρων διαπιστώσαμε πως είναι sold out και επομένως και επομένως η όποια αλλαγή θα δημιουργούσε επιπλέον προβλήματα.

Έτσι η μοναδική ημερομηνία που απομένει είναι η 9η Αυγούστου, μετά από αλλαγές που γίνονται σε άλλες προγραμματισμένες παραστάσεις [Μυτιλήνη] προκειμένου να συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Φιλίππων το οποίο θεωρούμε κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό στη χώρα.

Ζητάμε συγγνώμη για την «παρεξήγηση» και αναστάτωση που προκαλέσαμε στη λειτουργία του Φεστιβάλ και στο κοινό.

Δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι το Φεστιβάλ Φιλίππων δεν φέρει ουδεμία ευθύνη.

Οι κάτοχοι των εισιτηρίων μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν σε οποιαδήποτε παράσταση της Ηλέκτρας ή να τα εξαργυρώσουν στα ταμεία όπου τα προμηθεύτηκαν.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο Φεστιβάλ Φιλίππων».

5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.