Κρητικός «γάμος» για το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας με… κουμπάρο τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο;

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου έκανε το... συνοικέσιο και φαίνεται ότι «νύφη και γαμπρός», ήτοι ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και Κρήτης, δε θα έλεγαν «όχι» στη δημιουργία μιας καλλιτεχνικής οικογένειας

Μια από τις σημαντικότερες κωμωδίες του Αριστοφάνη, οι «Θεσμοφοριάζουσες», φιλοξενούνται την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Ιουλίου στις 21:30 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων (διαβάστε εδώ για την παράσταση).

Στη συνέντευξη Τύπου η οποία δόθηκε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Καβάλας, παραβρέθηκαν η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και σκηνοθέτης της παράστασης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Φιλίππων Θοδωρής Γκόνης, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Κορίνα Χιώτη-Πρασσά, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης Νάσος Αθανασόπουλος και ο ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου.

Μέσα στο θετικό και… οικογενειακό κλίμα το οποίο επικράτησε κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Θεοδωρόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στις συμπαραγωγές, οι οποίες, όπως τόνισε, θα επεκταθούν και με διεθνή σχήματα, ενώ χαρακτήρισε το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ως ένα από τα δυνατότερα της χώρας κι εκεί έριξε στο τραπέζι και την πρόταση για συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας με το ΔΗΠΕΘΕ της Κρήτης.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, από την πλευρά του… γαμπρού συναίνεσε ο κ. Αθανασόπουλος, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η Καβάλα είναι τυχερή που έχει το Φεστιβάλ Φιλίππων, το οποίο «το ζηλεύουμε», όπως είπε, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι είναι καιρός να δοθεί ένα τέλος στην… εργένικη ζωή του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, το οποίο, όπως σχολίασε, είναι απομονωμένο γεωγραφικά κι ένας «γάμος» με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας θα ήταν ό,τι καλύτερο και παραγωγικότερο.

Το «ναι» είπε και η πλευρά της… νύφης, με την κ. Πρασσά να συμφωνεί με την -έστω ανεπίσημη- πρόταση συνεργασίας, με τις… ευλογίες του κ. Γκόνη, ο οποίος δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι ο δήμος Καβάλας και το ΔΗΠΕΘΕ σέβονται όλους τους ηθοποιούς και τους ευχαριστούν ιδιαίτερα για την παρουσία τους στην περιοχή μας.

Μετά τα ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας, πάει να δημιουργηθεί μια νέα καλλιτεχνική οικογένεια; Οψόμεθα εις… Φιλίππους.

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης Νάσος Αθανασόπουλος με την πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Κορίνα Χιώτη-Πρασσά, υπό το βλέμμα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου