Θάνος Τζανετάκης: Μουσική… διαφήμιση της Καβάλας σε όλον τον κόσμο [βίντεο]

Ο Καβαλιώτης μουσικός «ανακοινώνει» τη συμμετοχή του στον 19ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Eurovision Young Musicians 2018 με φόντο τις ομορφιές της πόλης

Ο 17χρονος σολίστ κιθάρας Θάνος Τζανετάκης από την Καβάλα, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και την ΕΡΤ στον 19o Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Eurovision Young Musicians 2018 ο οποίος θα διεξαχθεί στο Εδιμβούργο της Σκωτίας από τις 16 έως τις 24 Αυγούστου 2018.

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών Φορέων(EBU), του BBC και του Διεθνούς Φεστιβάλ του Εδιμβούργου (EIF) όπου 18 χώρες θα διαγωνιστούν με τους εκπροσώπους τους, ταλαντούχους νέους σολίστ κλασσικής μουσικής, ηλικίας 12 έως 21 ετών, σε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα διεθνούς εμβέλειας.

Στο πλαίσιο του πανελληνίου διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η ΕΡΤ για να επιλέξει τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Eurovision Young Musicians 2018, η κριτική επιτροπή συνεδρίασε την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018. Τα μέλη της επιτροπής, ο αρχιμουσικός Ανδρέας Πυλαρινός, ο πιανίστας Τίτος Γουβέλης, ο κιθαρίστας Δημήτρης Κοτρωνάκης, ο τσελίστας Βασίλης Λύκος και η φλαουτίστρια Μελίνα Μακρή, έκριναν την υποψηφιότητα του Θάνου Τζανετάκη ως άρτια, υψηλής μουσικής και τεχνικής ποιότητας, ανάλογη για ένα τόσο μεγάλο πολιτιστικό γεγονός όπως ο Διαγωνισμός Eurovision Young Musicians.

Ο Θάνος Τζανετάκης ξεκίνησε να παίζει κλασική κιθάρα όταν ήταν 5 ετών. Έχει βραβευθεί ήδη 14 φορές σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο, είναι, επίσης, ένας ταλαντούχος ηλεκτρικός κιθαρίστας και, εκτός της μουσικής, έχει ταλέντο στο σκάκι και μεγάλη αγάπη για τα πολύπλοκα μαθηματικά.

Η ΕΡΤ πηγαίνει στον 19ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Eurovision Young Musicians 2018 με ένα νέο ταλέντο της κλασικής μουσικής. Μάλιστα, μόλις προχθές η Eurovision Young Musicians ετοίμασε ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων όπου ο μικρός Θάνος παρουσιάζει την Καβάλα και την αγάπη του για την κιθάρα με φόντο τα ομορφότερα τοπία της πόλης, όπως το Καρνάγιο, οι Καμάρες, το Φρούριο και άλλες πανοραμικές λήψεις της πόλης. Κυριολεκτικά μια δωρεάν και υπερπολίτιμη διαφήμιση της πόλης!

Δείτε παρακάτω το βίντεο