Νύχτα… πρεμιέρας στην Καβάλα με Λυδία Φωτοπούλου και Δώρα Μασκλαβάνου στον «Ζέφυρο» [φωτογραφίες]

Η γνωστή ηθοποιός και η σκηνοθέτις της ταινίας «Πολυξένη» βρέθηκαν στον θερινό κινηματογράφο της Καβάλας, «συστήνοντας» στο κοινό την ταινία, παρουσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Φιλίππων Θοδωρή Γκόνη

Ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης 1 Αυγούστου 2018 στον θερινό κινηματογράφο «Ζέφυρο» το αφιέρωμα της Κινηματογραφικής Λέσχης της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας στον Ελληνικό Κινηματογράφο.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει 3 ταινίες: «Πολυξένη», «Ο γιος της Σοφίας» και «Μητριαρχία», με την πρώτη προβολή να περιλαμβάνει 2 εκπλήξεις: την παρουσία, στον κατάμεστο θερινό κινηματογράφο της Καβάλας, της σκηνοθέτιδας της βραβευμένης από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ταινίας «Πολυξένη», Δώρα Μασκλαβάνου και της επίσης βραβευμένης ηθοποιού, Λυδίας Φωτοπούλου, αλλά και του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Φιλίππων και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Θοδωρή Γκόνη.

Τους καλεσμένους υποδέχτηκε η γενική γραμματέας της ΣΦΓΤ Καβάλας, Ζωή Βυζοβίτη, τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για όλη την Καβάλα η παρουσία τους στην πόλη, δίνοντας τον λόγο στη Δώρα Μασκλαβάνη, η οποία γεννήθηκε στην Καβάλα, όπως και η Λυδία Φωτοπούλου.

«Έχω έναν καημό εγώ μ’ αυτήν την πόλη. Κι ένας ακόμα λόγος που είμαι χαρούμενη, είναι ότι βρίσκεται εδώ και η δασκάλα μου από το Δημοτικό Σχολείο», δήλωσε η κ. Μασκλαβάνη, ενώ στο ίδιο λιτό ύφος, η κ. Φωτοπούλου εξέφρασε τη χαρά της που βρίσκεται στην Καβάλα.

Η ηθοποιός Λυδία Φωτοπούλου

«Τη Λυδία κατάφερα να την “μπλέξω” αρκετά καλοκαίρια με το Φεστιβάλ Φιλίππων. Για ‘μένα είναι πολύ τιμητικό να μιλήσω γι’ αυτά τα δύο πρόσωπα, ενώ η Δώρα τραγούδησε με τον Νίκο Ξυδάκη τραγούδια που γράψαμε και για ‘μένα είναι πολύ σημαντικό αυτό», ανέφερε ο κ. Γκόνης.

Η σκηνοθέτις Δώρα Μασκλαβάνου

Μετά την προβολή της ταινίας «Πολυξένη» ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.