Απάντηση ΣΦΓΤ στον Λ. Κελβερίδη: Είχε απαίτηση το αφιέρωμα να πραγματοποιηθεί σε… βάρος του Ζέφυρου!

Για «ακατανόητη» συμπεριφορά του γνωστού μελετητή του σινεμά κάνουν λόγο οι υπεύθυνοι της Κινηματογραφικής Λέσχης

Το μέγεθος της προσφοράς της Κινηματογραφικής Λέσχης και του Ζέφυρου στο αφιέρωμα «Το Φεστιβάλ πάει σινεμά» ήταν πολύ μεγάλο, επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι υπεύθυνοι του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας, απαντώντας στην «ανοιχτή» επιστολή-καταγγελία του Λευτέρη Κελβερίδη (διαβάστε την εδώ), κάνοντας παράλληλα λόγο για «ακατανόητη απαίτηση» του επιμελητή του αφιερώματος.

Οι άνθρωποι του ΣΦΓΤ επίσης επικαλούνται συμβόλαια που ήδη έχουν υπογραφεί με εταιρίες διανομής ταινιών τα οποία και δεν θα μπορούσαν να ακυρωθούν την τελευταία στιγμή.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης-απάντησης του ΣΦΓΤ στον Λευτέρη Κελβερίδη:

«Ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας ενημερώνει το κινηματογραφόφιλο κοινό της πόλης πως σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Φιλίππων για την εκδήλωση “Το Φεστιβάλ πάει σινεμά” διέθεσε χωρίς κανένα αντάλλαγμα τον ΖΕΦΥΡΟ για μία την εβδομάδα (23-29 Ιουλίου 2018). Το ενοίκιο του προτζέκτορα και του υπευθύνου προβολής επιβάρυναν μόνο τον ΣΦΓΤ. Ακόμη και το έντυπο της ενδήλωσης φτιάχτηκε από τον ΣΦΓΤ.

Αν συνυπολογίσουμε και τα εισιτήρια που χάθηκαν από την λειτουργία μιας βδομάδας Ζέφυρου θα μπορούμε να υπολογίσουμε το μέγεθος της προσφοράς του ΣΦΓΤ Καβάλας.

Σημειώνουμε πως για τη λειτουργία του ΖΕΦΥΡΟΥ μέχρι και την 16/9 έγιναν συμβόλαια με εταιρίες και προπληρώθηκαν οι ταινίες που θα παιχτούν.

Για τους λόγους που όλοι γνωρίζετε η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μόνο για 3 ημέρες. Η πρόταση που έγινε από τον ΣΦΓΤ ήταν να ολοκληρωθεί η εκδήλωση “ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΕΙ ΣΙΝΕΜΑ” αμέσως μετά το τέλος του προγράμματος του Ζέφυρου δηλαδή 17-20/9.

Η απαίτηση του κ. Κελβερίδη να πραγματοποιηθεί το ΦΕΣΤΙΒΑΛ σε βάρος του ΖΕΦΥΡΟΥ είναι ακατανόητη. Τα συμπεράσματα δικά σας».