Οι Kontrabando μάς υπόσχονται μια μαγική βραδιά στο Imaret μέσα στον Αύγουστο

Το Φεστιβάλ Φιλίππων «επαναπατρίζει» το μουσικό σχήμα που «γεννήθηκε» πριν από μια 20ετία στην Καβάλα και σήμερα δραστηριοποιείται στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη

Γνωστό και αγαπημένο στο κοινό της Καβάλας, της ευρύτερης περιοχής αλλά και της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπου κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί, το μουσικό σχήμα Kontrabando Ensemble ξεκίνησε πριν από είκοσι (και πλέον) χρόνια ως μία συνεύρεση ντόπιων οργανοπαικτών της παραδοσιακής μουσικής για να καταλήξει σήμερα ένα πολλά υποσχόμενο κουαρτέτο με βάση τη… Βόρεια Ευρώπη!

Photo: Gouzidis Yannis

Το Kontrabando είναι μια ομάδα από μουσικούς-συνοδοιπόρους επί σειρά ετών σε αυτό το πανέμορφο ταξίδι της μουσικής. Σε κάθε τους βήμα ανταλλάσουν νόμιμα και… παράνομα μουσικά φορτία όπως άλλωστε υποδεικνύει και η ονομασία τους (Kontra-bando).

Τα μέλη του σχήματος ζούνε μόνιμα τα τελευταία χρόνια σε διαφορετικές χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης (Ελβετία-Ζυρίχη, Γερμανία-Μόναχο, Σουηδία-Ουψάλα) και αξιοποιούν τις μουσικές εμπειρίες που έχουν αποκτήσει τόσο μαζί όσο και χωριστά ο καθένας τους. Παρουσιάζουν ένα μουσικό αποτέλεσμα που οδηγεί τον ακροατή σε μια ακροβασία στην τροπική, πολύρυθμη και πολύχρωμη μουσική της Ελλάδος.

Αναδεικνύοντας τα ακούσματα από τον τόπο καταγωγής τους, την βόρεια Ελλάδα (σταυροδρόμι μεταξύ των πολιτισμών και σύνδεσμο μουσικών επιρροών), δημιουργούν ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό project που συνδυάζει ηχοχρώματα και προβάλει τα κοινά, αλλά και τα διαφορετικά μουσικά χαρακτηριστικά μεταξύ των λαών της Βαλκανικής, της Ανατολικής Μεσογείου και της Δύσης, αγγίζοντας τις μουσικές ευαισθησίες κάθε σύγχρονου ακροατή.

Photo: Gouzidis Yannis

Το ρεπερτόριό τους βασίζεται σε δικές τους συνθέσεις (κύριος εμπευστής είναι ο Άλκης Ζοπόγλου που παίζει κανονάκι) και σε γνωστά μουσικά θέματα Ελλήνων λαικών συνθετών και δεξιοτεχνών, πάντοτε διασκευασμένα από τους ίδιους με μια πιο σύγχρονη μουσική ματιά.

Φέτος, το -αφιερωμένο στην Καβάλα- 61ο Φεστιβάλ Φιλίππων «φέρνει» τους Kontrabando μετά από χρόνια ξανά στη «γενέτειρα» πόλη, την Καβάλα, για μία και μοναδική εμφάνιση, στο ατμοσφαιρικό Imaret, την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018, στις 21:00.

Photo: Gouzidis Yannis

Παίζουν

Πάνος Καραθανάσης: Ακουστικό μπάσο
Μηνάς Κουτσαμπασόπουλος: Πιάνο
Άλκης Ζοπόγλου: Κανονάκι
Νίκος Αγκούσης: Κλαρίνο