Δημοτικό Ωδείο Καβάλας: Σαρώνει τα βραβεία στην Ευρώπη ο Φίλιππος Μανωλούδης!

Ο μαθητής του ΔΩΚ κέρδισε το 1ο Βραβείο στην κατηγορία έως 19 ετών, του 21ου Διεθνούς Διαγωνισμού ο οποίος διεξήχθη στο πλαίσιο του "Forum Gitarre" της Βιέννης, ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης

Σαρώνει τα βραβεία στην Ευρώπη ο Φίλιππος Μανωλούδης! Ο αριστούχος διπλωματούχος κιθαριστής του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, αφότου αποφοίτησε τον Ιούνιο με «Άριστα και Πρώτο Βραβείο» από την τάξη του καθηγητή Φώτη Κουτσοθόδωρου, επέστρεψε στην Καβάλα με μία νέα διάκριση (δεύτερη σε 2 μήνες) που είναι αντίστοιχη όσων έχει αποκομίσει τα τελευταία χρόνια εντός και εκτός Ελλάδας. Έτσι επιβεβαιώνεται ότι ο 17χρονος μαθητής της Γ΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Καβάλας είναι όχι απλώς ένας από τους κορυφαίους νέους Έλληνες αλλά και ανάμεσα στους πλέον υποσχόμενους νέους Ευρωπαίους κιθαριστές.

Συγκεκριμένα, στις 28 Αυγούστου ο Φίλιππος κέρδισε το 1ο Βραβείο (κατηγορία έως 19 ετών) του 21ου Διεθνούς Διαγωνισμού που διεξήχθη στο πλαίσιο του “Forum Gitarre” της Βιέννης. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης, που συνδυάζει τους διαγωνισμούς με εκθέσεις κατασκευαστών κιθάρας, masterclasses και συναυλίες από σπουδαίους παιδαγωγούς και σολίστ παγκοσμίου βεληνεκούς.

Το 1ο Βραβείο μοιράστηκε ανάμεσα στον Έλληνα και στον Σλοβένο κιθαριστή Urbaan Reiter. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν ταλαντούχοι νεαροί κιθαριστές από πολλές χώρες -Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβενία, Πολωνία, Σερβία, Τουρκία, Νότιο Κορέα κ.ά.- ενώ το επίπεδο των διαγωνιζομένων και των προσκεκλημένων καλλιτεχνών ήταν εξαιρετικά υψηλό. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα εδώ, καθώς και στο Facebook εδώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθηγητής του ΔΩΚ Φώτης Κουτσοθόδωρος είχε κερδίσει τον απαιτητικό διαγωνισμό του “Forum Gitarre” της Βιέννης στη μεγάλη κατηγορία (για σολίστ έως 33 ετών) το 2002, σε ηλικία 27 ετών.

Το ΔΩΚ απευθύνει ένα μεγάλο «μπράβο» στον πολυβραβευμένο διπλωματούχο του, Φίλιππο Μανωλούδη, ο οποίος συνεχίζει σπουδές Ανώτερων Θεωρητικών στο Ωδείο. Επίσης, απευθύνει θερμά συγχαρητήρια στους γονείς και στον καθηγητή του για την επιτυχία αυτή και εύχεται ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις, με την ελπίδα ότι η πορεία και η πρόοδός του θα προσφέρουν ισχυρό κίνητρο σε όλη την Οικογένεια του Δημοτικού Ωδείου και όχι μόνο.