Ο Νίκος Κυπουργός στην Καβάλα προσκεκλημένος των ΣυνΩΔΗπόρων

Ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης θα βρεθεί στην πόλη για την πρώτη πρόβα με τη χορωδία των ΣυνΩΔΗπόρων

Ο συνθέτης της θρυλικής «Λιλιπούπολης» του Μάνου Χατζιδάκι και καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης, Νίκος Κυπουργός, αναμένεται την επόμενη εβδομάδα στην Καβάλα για την πρώτη πρόβα με τη χορωδία των ΣυνΩΔΗπόρων.

Ο μαέστρος, Γιάννης Κανάκης, βρίσκεται τους τελευταίους μήνες σε συνεχή επικοινωνία με τον συνθέτη για την προετοιμασία του ρεπερτορίου των συναυλιών με τον βραβευμένο μουσικό, οι οποίες θα ξεκινήσουν εντός της επόμενης χρονιάς.

Ο Νίκος Κυπουργός θεωρείται ένας από τους πλέον σημαντικούς σύγχρονους δημιουργούς, ένας Έλληνας συνθέτης με πολύ αξιόλογο έργο. Για τη χορωδία των ΣυνΩΔΗπόρων αποτελεί ύψιστη τιμή η συνεργασία με έναν συνθέτη του βεληνεκούς του.

Το ρεπερτόριο-έκπληξη θα αποτελείται από παλιά και νέα έργα του συνθέτη, κάποια από αυτά σε πρώτη εκτέλεση από τους ΣυνΩΔΗπόρους! Η επεξεργασία των έργων για 4+ φωνές γίνεται από τον Γιάννη Κανάκη σε συνεργασία με τον Νίκο Κυπουργό.

Λίγα λόγια για τον Νίκο Κυπουργό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Σπούδασε θεωρητικά της Μουσικής και σύγχρονες τεχνικές με τον Γιάννη A. Παπαϊωάννου και παράλληλα Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Παρίσι (1979-83) με υποτροφία του ιδρύματος Ωνάση, στο Κονσερβατουάρ, καθώς και δίπλα στους Mαξ Nτόυτς, Iάννη Ξενάκη, κ.ά. Μελέτησε επίσης Εθνομουσικολογία και Μουσική Παιδαγωγική.