Μια συνάντηση με τον Αύγουστο Κορτώ στην Καβάλα…

Ο γνωστός συγγραφέας θα βρεθεί στο βιβλιοπωλείο των Public Καβάλας, με αφορμή το νέο του βιβλίο με τίτλο «Σκυλίσια ψυχή» το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη

Το βιβλιοπωλείο Public Καβάλας και οι εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 στις 19:00 μια συνάντηση με τον Αύγουστο Κορτώ με αφορμή το νέο του βιβλίο με τίτλο «Σκυλίσια ψυχή».

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πόση αγάπη μπορεί να χωρέσει σε μια καρδιά δοσμένη στο μίσος; Πόση σκληρότητα χρειάζεται για να προφυλάξεις αυτό που λατρεύεις; Και πόσες φορές μπορεί κανείς να επιβιώσει και να συνεχίσει να λέγεται άνθρωπος; Η Έστερ Κλάιν, εβραιοπούλα στη δίνη του Γ΄ Ράιχ, θα ζήσει τη φρίκη των στρατοπέδων συγκέντρωσης και θα βγει ζωντανή, όμως μπλεγμένη σε μια απίστευτη περιπέτεια, με πρωταγωνιστή μια ψυχή αθώα σαν τη δική της και μέσα απ’ τις περιπλανήσεις της θα δοκιμάσει το θαύμα της ζωής στον πάτο της Κόλασης.

Λίγα λόγια για τον Αύγουστο Κορτώ

Ο Αύγουστος Κορτώ (ψευδώνυμο του Πέτρου Χατζόπουλου, Θεσσαλονίκη, 1979) είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους και καταξιωμένους Έλληνες συγγραφείς και τα βιβλία του αναμένονται κάθε φορά με μεγάλο ενδιαφέρον από το αναγνωστικό κοινό.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στην Ιατρική σχολή του ΑΠΘ, χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Το 1999 δημοσίευσε την πρώτη συλλογή διηγημάτων του, το «Βιβλίο των βίτσιων» και έκτοτε ασχολείται συστηματικά με τη συγγραφή και τη μετάφραση. Ζει πλέον στην Αθήνα, στα Εξάρχεια.

Στα πρώτα βιβλία του ήταν επηρεασμένος από τα έργα του μαρκήσιου Ντε Σαντ, σε επόμενα όμως πραγματεύεται θέματα όπως ο θάνατος, η κατάθλιψη (την οποία αντιμετώπισε και ο ίδιος), η μητρότητα και η αγάπη. Επιρροή στο έργο του είχε η αυτοκτονία της μητέρας του. Η ζωή της αποδίδεται μυθιστορηματικά στο «Βιβλίο της Κατερίνας» το οποίο έχει μεταφερθεί και στο θέατρο.

Εκτός από μυθιστορήματα, έχει γράψει ποιήματα, θεατρικά, παιδικά έργα και μεταφράζει κυρίως σύγχρονη αμερικανική πεζογραφία. Έγραψε ακόμη το σενάριο και τη μουσική της ταινίας «Τεστοστερόνη» του Γιώργου Πανουσόπουλου. Είναι, τέλος, παραγωγός σε διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Ο Κορτώ είναι ακτιβιστής κατά των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, ενώ έχει δεχτεί και λεκτικές επιθέσεις για τις θέσεις του. Τον Νοέμβριο του 2014 παντρεύτηκε στην πολιτεία της Νέας Υόρκης τον σύντροφό του. Στις 25 Ιανουαρίου 2016 υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης μαζί του, όντας από τα πρώτα ομόφυλα ζευγάρια που σύναψαν σύμφωνο την πρώτη μέρα ισχύος του στην Ελλάδα.