Τα «Εφτά λευκά πουκάμισα» του Θοδωρή Γκόνη πάνε Βρυξέλλες

Τα διηγήματα του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και του Φεστιβάλ Φιλίππων θα παρουσιαστούν στην πρωτεύουσα του Βελγίου, γυρνώντας στη «γενέτειρά» τους: στα ταξίδια

Ο πολιτιστικός σύλλογος ΝΟΤΑ και το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Κύκλο, «ταξιδεύουν» τη νέα συλλογή διηγημάτων του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και του Φεστιβάλ Φιλίππων, Θοδωρή Γκόνη «Εφτά λευκά πουκάμισα» (εκδόσεις ΑΓΡΑ) στις Βρυξέλλες.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 στις 19:15, στην αίθουσα Maison d’Istrie (Avenue Louise 261, 1050 Bruxelles). Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 0032 493 66 58 88.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος, Τούλα Κολιαδήμου και η νομικός, Ελένη Τσερέπα, ενώ την εκδήλωση θα προλογίσει η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Βρυξελλών, Μυρσίνη Ρουμελιώτου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Διηγήματα, μικρές ιστορίες που γράφτηκαν την περίοδο 2012-2017 ανάμεσα σε Βορρά και Νότο. Ιστορίες που γράφτηκαν με το μολύβι και τη γομολάστιχα. Με τον σφυγμό τους. Με τον ρυθμό της καρδιάς ενός ναυτικού, ενός νομάδα που μετακινείται διαρκώς με το μικρό του κοπάδι, ψάχνοντας το χόρτο του. Ιστορίες που γράφτηκαν κυρίως σε αίθουσες αναμονής αεροπλάνων, λεωφορείων και τρένων. Κι αν όχι όλες, οι περισσότερες κρύβουν ζηλότυπα στις αποσκευές τους το εισιτήριο της οριστικής επιστροφής. Μιας επιστροφής που διαρκώς αναβάλλεται. Εφτά λευκά πουκάμισα. Η καλή φορεσιά ενός σπιτιού, που προσπάθησε να μην την τσαλακώσει ποτέ και τη φόρεσε μονάχα στις μεγάλες του ώρες. Στα ταξίδια του στις στενές θάλασσες και στους χωματένιους δρόμους αυτού του βίου.

Διαβάστε εδώ τι λέει η συγγραφέας, Διώνης Δημητριάδου για το βιβλίο και δείτε εδώ φωτογραφίες από την παρουσίαση του βιβλίου στο Imaret στην Καβάλα.