Ένας Καβαλιώτης φωτογράφος «ταξιδεύει» την Καβάλα μέχρι το… Μαϊάμι

Ο Μάκης Μακρής συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 90 φωτογράφους από όλο τον κόσμο οι οποίοι διακρίθηκαν στο πλαίσιο του Miami Street Photography Festival, με ένα στιγμιότυπο από την καθημερινότητα της πόλης

To Miami Street Photography Festival είναι ένα από τα μεγαλύτερα -αν όχι το μεγαλύτερο- Φεστιβάλ Φωτογραφίας Δρόμου στον κόσμο και γίνεται κάθε χρόνο, φιλοξενώντας ποικίλες δράσεις, με τη συμμετοχή χιλιάδων φωτογράφων από κάθε γωνιά της γης. Φέτος, το συγκεκριμένο Φεστιβάλ έχει και άρωμα… Καβάλας και μάλιστα εις διπλούν.

Το μέλος του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας και της φωτογραφικής κολεκτίβας Bulb με έδρα το Βουκουρέστι, Μάκης Μακρής, συμμετείχε στον διαγωνισμό φωτογραφίας ο οποίος πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ με μια φωτογραφία η οποία αποτυπώνει ένα στιγμιότυπο από την καθημερινότητα της Καβάλας στην καρδιά του χειμώνα.




Οι γρήγοροι ρυθμοί με φόντο το αστικό τοπίο και πρωταγωνιστές τους ανθρώπους, κέντρισαν το ενδιαφέρον του Καβαλιώτη φωτογράφου, ο οποίος «εγκλώβισε» μια καθημερινή εικόνα μέσα σε μια καλλιτεχνική φωτογραφία, η οποία θα ταξιδέψει την Καβάλα μέχρι την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ, η οποία αποτελείται από παγκόσμια «μεγαθήρια» της Φωτογραφίας, όπως είναι ο Κωνσταντίνος Μάνος, του οποίου φωτογραφίες εκτίθενται στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, ξεχώρισαν τη φωτογραφία του κ. Μακρή, ο οποίος μαζί με 89 φωτογράφους από όλο τον κόσμο -ανάμεσά και ακόμα 3 Έλληνες- πέρασε στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Οι φωτογραφίες των 90 φιναλίστ θα εκτεθούν στο Ιστορικό Μουσείο του Μαϊάμι και τον Μάιο του 2019 στην Ιταλία, σε άλλο παγκόσμιο μεγάλο φωτογραφικό γεγονός, το Street Photo Milano, ενώ ο ένας και μοναδικός νικητής του Miami Street Photography Festival θα επιλεγεί τον Δεκέμβριο του 2018, κερδίζοντας, μεταξύ άλλων, μια Leica Q, καθώς και το δικαίωμα συμμετοχής σε εκθέσεις και προβολής σε διεθνή περιοδικά φωτογραφίας.

Περισσότερα για τον διαγωνισμό φωτογραφίας του Miami Street Photography Festival μπορείτε να δείτε εδώ.