Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας φιλοξενεί τη διακεκριμένη Ιταλίδα σολίστ Eloisa Cascio

Μια βραδιά με ένα μοναδικό Ρεσιτάλ Πιάνου με θαυμάσια έργα του Ρομαντισμού και του ύστερου Ρομαντισμού στην αίθουσα «Παπαϊωάννου», με είσοδο ελεύθερη

Το βράδυ της Τρίτης 6 Νοεμβρίου 2018 στις 21:00 στην αίθουσα «Παπαϊωάννου», το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας φιλοξενεί τη διακεκριμένη Ιταλίδα σολίστ Eloisa Cascio (Ελοΐζα Κάσιο) σε ένα μοναδικό Ρεσιτάλ Πιάνου με θαυμάσια έργα του Ρομαντισμού και του ύστερου Ρομαντισμού (είσοδος ελεύθερη).

Η βραδιά θα ξεκινήσει με την Barcarolle, έργο 60, του Φρεντερίκ Σοπέν και θα ακολουθήσουν οι 4 Impromptus, έργο 90, του Φραντς Σούμπερτ. Στο δεύτερο μέρος θα απολαύσουμε ένα σπουδαίο έργο του Ρώσου ύστερου Ρομαντικού συνθέτη Σεργκέι Ραχμάνινοφ: την ιδιαίτερα απαιτητική Σονάτα αρ. 2 σε σι ύφεση ελάσσονα, έργο 36, ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου.

Λίγα λόγια για την Eloisa Cascio

Η Eloisa Cascio ολοκλήρωσε τις σπουδές της σε πτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο (Master) με 1ο Βραβείο και Ειδική Διάκριση ως μαθήτρια Πιάνου της καθηγήτριας Tina Babuscio (Conservatorio di Benevento). Σπούδασε επίσης Τσέμπαλο (Conservatorio di Campobasso), Μουσική Δωματίου και Διεύθυνση Χορωδίας (Conservatorio di Avellino), καθώς και Μουσική Δωματίου με Πιάνο (Conservatorio di Napoli). Έχει μελετήσει με τους Pietro De Maria (Fiesole), Massimo Bertucci (Napoli) και Emilia Fadini (Milano). Έχει λάβει μέρος σε masterclasses με τους Bruno Canino, Peter Lang, Johannes Kropfitsch, Oleg Marshev, Joseph Paratore, Henri Sigfridsson, Andreas Frohlich, Olivier Gardon, Dominique Merlet, Teppo Koivisto, Paolo Bordoni κ.ά.

Τον Αύγουστο του 2012 παρακολούθησε σεμινάριο με τον Gottlieb Jracek von Armin στο πλαίσιο του «Σεμιναρίου Μουσικής της Βιέννης», όπου κέρδισε το 3ο Βραβείο στον Διαγωνισμό Πιάνου “Dichler”. Τον Απρίλιο του 2016 της απονεμήθηκε το “University of South Florida Steinway Piano Series Special Award”. Η διάκριση δίνεται ετησίως για να στηρίξει νεαρούς πιανίστες στο ξεκίνημα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας τους.

Εκτός από περιοδείες σε διάφορες ιταλικές πόλεις, η Eloisa Cascio έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με ορχήστρες ως σολίστ αλλά και εμφανίσεις σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πολλά διεθνή ευρωπαϊκά φεστιβάλ (Ιταλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ισπανία, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, ΠΓΔΜ, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβενία) και στις ΗΠΑ. Ως τσεμπαλίστρια έχει δώσει ρεσιτάλ με μουσική των Bach και De Falla. Είναι καθηγήτρια στο Conservatorio “Francesco Cilea” di Reggio Calabria.

Η επόμενη εκδήλωση του ΔΩΚ

Επόμενη εκδήλωση για το Δημοτικό Ωδείο της Καβάλας την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 στις 21:00. Δύο ταλαντούχοι νέοι σολίστ θα δώσουν ένα Ρεσιτάλ Πιάνου στην αίθουσα «Παπαϊωάννου» του ΔΩΚ, στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης.