Τα Χριστούγεννα… αλλιώς! Μια ιδιαίτερη εκδήλωση ετοιμάζουν οι Παραμυθάδες

Η αεικίνητη Ομάδα μάς βάζει στο κλίμα των εορτών με τρία ευθυμογραφήματα του Σταμ. Σταμ., μουσική, ζεστό κρασί και χριστουγεννιάτικα εδέσματα

ΗΔημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και η Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες» παρουσιάζουν τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, στις 19:30, στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης (2ος όροφος) μια ιδιαίτερα εύθυμη εκδήλωση με ζεστό κρασί και Χριστουγεννιάτικα εδέσματα και γενικό τίτλο «Χριστούγεννα που χάθηκαν».

Μετά τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη -που η ομάδα παρουσιάσε πέρυσι (διαβάστε περισσότερα εδώ)- φέτος την τιμητική του έχει ο Σταμ. Σταμ. όπως υπογράφει με το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο ο Σταμάτης Σταματίου.

Μέλη της ομάδας των Παραμυθάδων θα αναγνώσουν τρία ευθυμογραφήματά του, ενώ θα τα σχολιάζουν μουσικά ο Μιχάλης Πρεπόνης (λαούτο, κλαρίνο), ο Γιάννης Τσίγκας (ηλεκτρική κιθάρα) και ο Κώστας Μπιτζηλαίος (ακορντεόν).

Πρόκειται για τα παρακάτω ευθυμογραφήματα:

  • Του Λεϊμονή το δάνειο
  • Πώς εσώθη το χωριό
  • Χριστούγεννα που χάθηκαν

Την εκδήλωση θα προλογίσει η δημοσιογράφος της ΕΡΑ Καβάλας Ρένα Πανταζόγλου η οποία θα παρουσιάσει τη ζωή και το έργο του Σταμ. Σταμ.

Για τους παραμυθάδες συμμετέχουν οι: Τάσος Καπατζιάς, Ελισάβετ Κεσικιάδου, Ιάσμη Μαντζουράνη, Μέλη Μίχα, Αδελαΐδα Ράπτη, Ζωή Τσαπανίδου, Χρήστος Τσίρκας, Κατερίνα Τσίρμπα και Αρετή Τσιφλίδου.

Τον σκηνικό διάκοσμο επιμελήθηκαν η Σταυρούλα Παναγιωτίδου και η Κατερίνα Κουμανίδου.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχουν η Μαρία Μπουγά και η Μαρία Χαριζάνη.

Είσοδος ελεύθερη