Χριστούγεννα, Παράδοση και Μουσική «συναντήθηκαν» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας [φωτογραφίες]

«Οι Παραμυθάδες», με τη μουσική υποστήριξη του Κώστα Μπιτζηλαίου, του Γιάννη Τσίγκα και του Μιχάλη Πρεπόνη, «συνόδευσαν» τα 3 ευθυμογραφήματα του Σταμ. Σταμ., σε μια ιδιαίτερη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση ετοίμασαν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και η Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες» τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 στο κατάμεστο από κόσμο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης, όπου η Παράδοση, η μουσική και το… ζεστό κρασί, μαζί με τα Χριστουγεννιάτικα εδέσματα, είχαν την τιμητική τους.

Όλα τα παραπάνω έδεσαν με τον Σταμ. Σταμ., όπως υπογράφει με το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο ο Σταμάτης Σταματίου. Μέλη της ομάδας των Παραμυθάδων ανέγνωσαν 3 ευθυμογραφήματά του, με τη μουσική συνοδεία του Μιχάλη Πρεπόνη (λαούτο, κλαρίνο), του Γιάννη Τσίγκα (ηλεκτρική κιθάρα) και του Κώστα Μπιτζηλαίου (ακορντεόν).

Την εκδήλωση προλόγισε η δημοσιογράφος της ΕΡΑ Καβάλας, Ρένα Πανταζόγλου, ενώ από τους Παραμυθάδες συμμετείχουν οι: Τάσος Καπατζιάς, Ελισάβετ Κεσικιάδου, Ιάσμη Μαντζουράνη, Μέλη Μίχα, Αδελαΐδα Ράπτη, Ζωή Τσαπανίδου, Χρήστος Τσίρκας, Κατερίνα Τσίρμπα και Αρετή Τσιφλίδου.

Το σκηνικό και τον γιορτινό διάκοσμο επιμελήθηκαν η Σταυρούλα Παναγιωτίδου και η Κατερίνα Κουμανίδου, ενώ την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν η Μαρία Μπουγά και η Μαρία Χαριζάνη.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση