Οι Φίλιπποι πάνε… Νέα Υόρκη

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της χώρας μας διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Φίλιπποι, ένα μνημείο Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς»

Με σκοπό να παρουσιαστεί η ιστορία των Φιλίππων από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι τις μέρες μας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας θα διοργανώσει για σχεδόν έναν μήνα, από τις 8 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου 2019, έκθεση φωτογραφίας στο κτίριο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη!

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας

«Οι Φίλιπποι, ένας από τους πλέον συγκροτημένους ερειπιώνες της Ελλάδας»

«Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη συνδιοργανώνουν τη φωτογραφική έκθεση: «Φίλιπποι, ένα μνημείο Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς – Philippi, a Landmark of European Heritage».

Οι Φίλιπποι, ένας από τους πλέον συγκροτημένους ερειπιώνες της Ελλάδας είναι συνδεδεμένος με ιστορικά γεγονότα παγκόσμιας σημασίας. Η μάχη στις παρυφές της πόλης το 42 π.Χ. καθόρισε την πολιτική ιστορίας του Ρωμαϊκού κράτους και της συνταγματικής ιστορίας της Ευρώπης, ενώ η άφιξη του Απ. Παύλου και η ίδρυση της πρώτης Χριστιανικής κοινότητας στην Ευρώπη υπήρξε καθοριστική για την εξέλιξη του Χριστιανισμού σε παγκόσμια θρησκεία.

Σκοπός της έκθεσης είναι η παρουσίαση της ιστορίας των Φιλίππων και της περιοχής από τα Προϊστορικά χρόνια έως τις μέρες μας. Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων εντάχθηκε στον κατάλογο μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 2016.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος, 69 East 79th street, New York, από τις 8 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου 2019 με την ευγενική υποστήριξη της εταιρίας Raycap. Το κρασί στα εγκαίνια της έκθεση προσφέρει η Chȃteau Nico Lazaridis».