Θεατρικά και μουσικά Χριστούγεννα στην Καβάλα [πρόγραμμα]

ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Λύκειο Ελληνίδων και Ωδείο «Νεάπολις» διαδίδουν με τον τρόπο τους το εορταστικό πνεύμα σε κάθε γωνιά του δήμου

Τα Χριστούγεννα είναι μέρες χαράς και το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, το Λύκειο Ελληνίδων και το Ωδείο «Νεάπολις» θα φροντίσουν να το… επιβεβαιώσουν με μια σειρά εκδηλώσεων σε όλο τον δήμο, ο καθένας από το πόστο του.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ, Θοδωρής Γκόνης, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, Κορίνα Χιώτη-Πρασά, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, Μαρίνα Φιλιππίδου και η Ελένη Πατσιά-Παυλίδη από το Ωδείο «Νεάπολις», μαζί με τους συντελεστές των παραστάσεων, παρουσίασαν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, οι οποίες καλύπτουν όλες τις ηλικίες και τα… γούστα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι

«Χριστούγεννα με νότες Τζαζ» την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 19:30
Χριστουγεννιάτικη συναυλία από το τμήμα φωνητικής της Ελένης Γαλανοπούλου, που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στο Ωδείο «Νεάπολις». Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα ερμηνεύσουν στην πλειοψηφία τους μελωδίες από το ρεπερτόριο της τζαζ μουσικής. Στο πιάνο θα συνοδεύσει ο εξαίρετος καθηγητής του Ωδείου «Νεάπολις» Glen Capra και στο σαξόφωνο ο μοναδικός Μάικ Σιφναίος! Η έναρξη της συναυλίας ανήκει παραδοσιακά στην ορχήστρα δωματίου υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Κεραμίδη ενώ τη σκυτάλη θα παραλάβει η Κωνσταντία Κύπρου, η οποία θα διευθύνει τη χορωδία του Ωδείου «Νεάπολις» ερμηνεύοντας Χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Συνδιοργάνωση: Ωδείο Νεάπολις, Δήμος Καβάλας, ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Είσοδος ελεύθερη.

«Θα σας πω μια ιστορία» το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στις 21:00 στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου»
Μάλλον… τέσσερις ιστορίες. Διασκεδαστικές, τρελές, χιουμοριστικές, σκοτεινές, όλες για τα Χριστούγεννα. Πόσες επισκέψεις για ευχές μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος μέχρι να πέσει ξερός; Μπορεί κάποιος να καταλήξει στο ψυχιατρείο εξαιτίας των Χριστουγέννων; Ποιο μπορεί να είναι το μεγαλύτερο παράπονο του Σατανά; Τι χριστουγεννιάτικο δώρο μπορεί να αγοράσει κανείς με ένα δολάριο και 87 σεντς; Τα ερωτήματα πολλά. Οι απαντήσεις θα δοθούν μέσα από μια αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη παράσταση, βασισμένη στα διηγήματα: «Οι μεγαλομάρτυρες της Πρωτοχρονιάς» του Τσέχωφ, «Ο καθαριστής του πάρκου» της Σπάρκ, «Όταν ο Σατανάς γυρίζει σπίτι για τα Χριστούγεννα» του Ντέιβις και «Το δώρο των Μάγων» του Ο’ Χένρι. Είσοδος ελεύθερη.

  • Σκηνοθεσία: Κατερίνα Συμεωνίδου
  • Βίντεο: Ειρήνη Λαμπίρη
  • Ερμηνεία: Ελένη Μαβίδου, Παύλος Σταυρόπουλος
  • Παραγωγή: ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

«Το μονοπάτι των Χριστουγέννων στα γλυκά Χριστούγεννα στις Κρηνίδες»-Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις Κρηνίδες, πλατεία Πελεκανίδη
Η μαγεία των Χριστουγέννων σε μια γιορτή! Ένας περίπατος ονείρου και φαντασίας σε μια εορταστική ατμόσφαιρα με τη συμμετοχή μαθητών, γονιών και πλήθους κόσμου, κρατώντας τα φαναράκια τους και τραγουδώντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με πολλές εκπλήξεις. Συναυλία με τους Έφη Πριμικυρλίδου (τραγούδι) και Πάρη Τσίρτση (πιάνο). Στην εκδήλωση συμμετέχουν και οι Puros Mechos Con Tabacos. Συνδιοργάνωση: Δήμος Καβάλας, ΔΗΠΕΘΕ, ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Συναυλία «Μαλαματένια λόγια»-Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου στις 21:00 στο Αμφιθέατρο στις 21:00
Ένα νοσταλγικό μουσικό ταξίδι στον υπέροχο κόσμο του Ελληνικού τραγουδιού και μια αναφορά στον αξέχαστο Μάνο Ελευθερίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Θα συμμετέχουν οι:

  • Θόδωρος Βαλσαμίδης: Κιθάρα-τραγούδι
  • Κυριάκος Μιμίδης: Μπουζούκι
  • Άννυ Καγκελίδου: Τραγούδι
  • Μάκης Ευθυμιάδης: Κιθάρα, φυσαρμόνικα, τραγούδι
  • Πάνος Άτσαλος: Πιάνο
  • Κώστας Παπανικολάου: Κόντρα μπάσο

«Μουσική βραδιά αγάπης», Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» στις 20:30
Συμμετέχουν Ελένη Γαλανοπούλου, Glen Capra, Κώστας Κατιώνης. Διάρκεια 2 ώρες. Συνδιοργάνωση: Σωματείου Φίλων Παιδόπολης «Άγιος Γεώργιος» Καβάλας, δήμος Καβάλας, ΔΗΠΕΘΕ με τη συνεργασία του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας. Είσοδος: 8 ευρώ.