Ένας «τρελός βοριάς» ζέστανε τις ψυχές των παιδιών της Καβάλας [βίντεο-φωτογραφίες]

Ο Φοίβος Δεληβοριάς μεταμόρφωσε τη σκηνή του θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου σε έναν «καμβά» ονείρων τραγουδώντας και παίζοντας για τα παιδιά, με τα παιδιά...

Ητελευταία εκδήλωση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας για το 2018 έμελε να είναι και η πιο «γλυκιά» αφού απευθύνονταν στα μικρά παιδιά της Καβάλας που γέμισαν την πλατεία του Αντιγόνη Βαλάκου και για τις δύο παραστάσεις «Πες μου τ’ όνομά σου» το απόγευμα της Κυριακής 30 Δεκεμβρίου 2018 με οικοδεσπότη τον Φοίβο Δεληβοριά.




Ο δημοφιλής τραγουδοποιός -και νέος, σχετικά, πατέρας- έφτιαξε μια σειρά τραγουδιών εμπνευσμένα από τη ζωή των παιδιών και εμφανώς ευδιάθετος και χαρούμενος τα καλωσόρισε στο θέατρο και «μίλησε» μαζί τους για μία και πλέον ώρα, αφού τους συστήθηκε εξηγώντας τους τη σημασία του επιθέτου του [Δεληβοριάς = Τρελός βοριάς].

Η παιδική μουσική παράσταση που παρουσιάστηκε σε συνεργασία με τη Μικρή Άρκτο απευθύνονταν σε παιδιά δημοτικού και τα είχε όλα: πρόζα, τραγούδι, παιχνίδι, χορό, αλλά και αλληλεπίδραση.

Με τη βοήθεια του πολυοργανίστα Γιώργου Κατσάνου και της ερμηνεύτριας Νεφέλης Φασούλη, ο Φοίβος Δεληβοριάς ξεκίνησε να ξεδιπλώνει τις λιλιπούτειες μουσικές ιστορίες του από την «Πόλη» μέχρι το ιδιαίτερα αγαπητό «Ελεφαντάκι», ενώ στο τέλος ανέβασε όλα τα παιδιά στη σκηνή του Αντιγόνη Βαλάκου για ένα διαδραστικό φινάλε.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την παράσταση