Τρεις μουσικοί στην Καβάλα βλέπουν την Τζαζ… αλλιώς [φωτογραφίες]

Οι Jazz and US, ένα τρίο smooth jazz μουσικής χωρίς φωνή, αλλά με... άποψη, κάνει πρεμιέρα στην Καβάλα, παίζοντας γνωστά κομμάτια με διαφορετική ματιά

Οι Jazz and US είναι ένα τρίο smooth jazz μουσικής χωρίς φωνή. Ο ήχος τους βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό της Τζαζ μουσικής, με σκοπό τη δημιουργία ενός μουσικού «ψηφιδωτού» φτιαγμένο από το εκφραστικό πιάνο του Πάρη Τσίρτση, τον ζεστό ήχο του σαξόφωνου του Κώστα Κιρκιτζώτη και το γεμάτο ηχητικά χρώματα σετ κρουστών του Christopher Baka.

Το ρεπερτόριο του συγκροτήματος αποτελεί ένα ενδιαφέρον ταξίδι το οποίο ξεκινάει από την πειραματική μουσική και μέσω των Τζαζ στάνταρτ φτάνει μέχρι και τη μουσική του κινηματογράφου. Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, αναπτύσσεται με έναν γοητευτικό τρόπο η επικοινωνία ανάμεσα στους μουσικούς και στους ακροατές.

Οι δουλειές και η μουσική προσωπικότητα του Christopher είναι γνωστή. Λάτρης των πειραματισμών, σέβεται τα παραδοσιακά μονοπάτια, αλλά δεν τα περπατάει… Προτιμάει να «παίζει» με τη μουσική, δίνοντας τη δική του σφραγίδα στο κάθε είδος.

Ο Πάρης έχει ξανασυνεργαστεί με τον Christopher σε άλλο project και έχει δώσει τα… διαπιστευτήριά του. Η μουσική του έκφραση ξεχωριστή, ευπροσάρμοστη σε κάθε μουσικό είδος και «ανοιχτή» σε πειραματισμούς και αυτοσχεδιασμούς.

Ο Κώστας ασχολείται πολλά χρόνια με το σαξόφωνο. Τα τελευταία χρόνια καθοδηγείται από τον σαξοφωνίστα, Μπάμπη Προδρομίδη και έχει «ανοίξει» τους ορίζοντές του περνώντας από το τενόρο σαξόφωνο στο άλτο και πλέον στον κόσμο του ηλεκτρονικού πνευστού. Για τον ίδιο, σημασία έχει ο επαγγελματικός τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει κανείς τη μουσική, ενώ επέλεξε το πεδίο των πνευστών και δη του σαξόφωνου, μιας «δεν έχει όρια και μπορείς να παίξεις τα πάντα».

Ο καθένας σ΄αυτό το σχήμα δίνει το δικό του υλικό: ο Christopher τον ρυθμό, ο Πάρης την αρμονία και ο Κώστας τη μελωδία. Το ευτύχημα είναι ότι μουσικά, «κόλλησαν» από την πρώτη στιγμή, κρατώντας ο καθένας το δικό του μουσικό ύφος, ενώ επέλεξαν να «συνομιλήσουν» με το κοινό μουσικά χωρίς φωνή στο σχήμα, για να επικεντρωθούν οι ακροατές σ΄αυτήν καθαυτή τη μουσική και στο ιδιαίτερο ηχόχρωμα του project.

Το σχήμα κάνει πρεμιέρα στις 22:00 το βράδυ της Παρασκευής 1 Φεβρουαρίου 2019 στο Groovy, με το ταξίδι να ξεκινάει χωρίς προορισμό, αλλά γεμάτο μουσική, αυτοσχεδιασμό και φυσικά διασκέδαση.

Δείτε φωτογραφίες από τις πρόβες της μπάντας