Ευχαριστούμε Αστέρη Γκέκα!

Τα «Παλίμψηστα Λάβαρα» του μεγάλου εικαστικού ανύψωσε το φιλότεχνο κοινό της Καβάλας στην έκθεση τα εγκαίνια της οποίας έγιναν στο κατάμεστο φουαγιέ του θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου

Στο κατάμεστο φουαγιέ του θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου, εγκαινιάστηκε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, μια ξεχωριστή έκθεση ενός μοναδικού Έλληνα καλλιτέχνη, του Αστέρη Γκέκα. Τίτλος της έκθεσης «Παλίμψηστα Λάβαρα». Οικοδεσπότες της εκδήλωσης η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Κορίνα Χιώτη – Πρασσά κι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Θοδωρής Γκόνης, που προσφώνησαν τον διακεκριμένο καλλιτέχνη αποδίδοντας τις δέουσες τιμές.

Κορίνα Χιώτη – Πρασσά: «Μια εγκατάσταση μνήμης…»

Η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Μια διαφορετική αύρα πλανάται σήμερα στο χώρο του θεάτρου μας. Μια καλλιτεχνική παρουσία έχει πλημμυρίσει όλο το κτίριο και μας ταξιδεύει ήδη με εικόνες, χρώματα και σχήματα μ ένα μοναδικό εικαστικό αφιέρωμα. Παλίμψηστα Λάβαρα της κοινής μνήμης… σινιάλα για τον αίσιο μέλλοντα χρόνο του «πριν». Μια εγκατάσταση μνήμης με ξυλανάγλυφες ζωγραφιές και μεταλλικά στηρίγματα. Ο κόσμος μέσα από τις δημιουργίες του Αστέρη Γκέκα. Του καλλιτέχνη που μέσα σε μια μεγάλη διαδρομή τέχνης, συμπεριέλαβε και την Καβάλα, για να μας δώσει τη χαρά να γνωρίσουμε τα αριστουργήματα του».

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Θοδωρής Γκόνης, δίνοντας απ’ την πλευρά του το καλλιτεχνικό στίγμα της διοργάνωσης ανέφερε εμφαντικά τη σπουδαιότητα να συνομιλούν οι τέχνες μεταξύ τους, η ζωγραφική με το θέατρο, το θέατρο με τη μουσική και βέβαια δήλωσε ότι είναι μια πολύ ωραία στιγμή για όλους, τόσο για τους διοργανωτές όσο και τους παρευρισκόμενους που γέμισαν το χώρο του φουαγιέ.

Ο διακεκριμένος εικαστικός που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία με τα έργα του, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό που παρουσιάζεται σε ατομικές αλλά και ομαδικές εκθέσεις, δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τη πόλη της Καβάλας, λέγοντας ότι, θα ήταν η πόλη μετά τον Βόλο που ζει και εργάζεται, στην οποία πραγματικά δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να ζήσει. Ευχαρίστησε κατ’ αρχήν τη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα με την οποία είχε την χαρά να συνομιλήσει την προηγούμενη μέρα στο Δημαρχείο (και η οποία λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ήταν εκτός πόλεως την ώρα των εγκαινίων) και βέβαια την Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας κα Κορίνα Χιώτη – Πρασσά και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Θοδωρή Γκόνη, για τον οποίο μάλιστα δε παρέλειψε να δηλώσει και τον θαυμασμό του για το καλλιτεχνικό του έργο.

Την εκδήλωση τίμησαν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Στεφάνου Πάτερ Μιχαήλ Κωνσταντινίδης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών του δήμου Καβάλας και το φιλότεχνο κοινό της πόλης. Κατά γενική ομολογία ήταν μια πολύ καλά οργανωμένη εκδήλωση που σχολίασε ευμενώς κατ’ αρχήν ο φιλοξενούμενος καλλιτέχνης Αστέρης Γκέκας, δίνοντας τα εύσημα στους οικοδεσπότες Κορίνα Χιώτη – Πρασσά και Θοδωρή Γκόνη, όπως ευχαρίστησε την Δήμαρχο Καβάλας και τον Δήμο γενικότερα για τα αναμνηστικά δώρα που του προσφέρθηκαν δια χειρός της Πρόεδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Τα κρασιά που προσφέρθηκαν στην εκδήλωση, ήταν μια ευγενική χορηγία του Κτήματος Παπαδόπουλου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, ενώ την τελευταία ημέρα στις 19.30 προγραμματίζεται εκδήλωση με απαγγελία ποιημάτων με τη συνοδεία ακορντεόν από τον Αστέρη Γκέκα.

Η έκθεση θα λειτουργεί για το κοινό τις ημέρες: 2, 3, 4, 9, 11, 15, 16, 17, 18, 25 & 26 Φεβρουαρίου ώρες: 19.00 – 22.00 καθώς και 23, 27 & 28 Φεβρουαρίου ώρες: 18.00 – 21.00.