Ένας «άλλος» Δημήτρης Πιατάς στο Αντιγόνη Βαλάκου [φωτογραφίες]

Ο «ισορροπιστής» των αεροσκαφών, της θεατρικής πράξης και εν προκειμένω των λέξεων, παρουσίασε στην Καβάλα το νέο του βιβλίο με τίτλο «Σινέ Λαύκος»

Ένα οδοιπορικό επιστροφής σ’ ένα εξοχικό σπίτι του 1875, στον Λαύκο Μαγνησίας, σ’ ένα χωριό μέσα στα χιόνια του χειμώνα, αλλά και την… αθέατη πλευρά του ηθοποιού, Δημήτρη Πιατά, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου 2019 στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου στην Καβάλα, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του ηθοποιού με τίτλο «Σινέ Λαύκος».

Στην εκδήλωση, την οποία διοργάνωσαν το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, τα Public και οι εκδόσεις «Μεταίχμιο», όλοι οι ομιλητές… έβγαλαν έναν άλλο εαυτό. Η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, αποκάλυψε την αναγνωστική της δεινότητα, διαβάζοντας με… ραδιοφωνική φωνή εκτενή αποσπάσματα από το βιβλίο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Θοδωρής Γκόνης «συνέγραψε» με τον ηθοποιό τις κοινές τους πορείες και εμπειρίες επί σκηνής, ο δημοσιογράφος, Θόδωρος Θεοδωρίδης, έγινε ο φίλος και συνοδοιπόρος του Δημήτρη Πιατά, έχοντας και ανάλογο… ιστορικό με τον «Ισορροπιστή αεροσκαφών» και ο συντονιστής, Γιάννης Χατζηεμμανουήλ «σκηνοθέτησε» την εκδήλωση.

Όσο για τον κ. Πιατά; Με την ταπεινότητα η οποία τον διακρίνει, τόνισε ότι το βιβλίο δεν είναι τίποτα παραπάνω από την περιγραφή των όσων συναισθημάτων βίωσε τόσα χρόνια επί σκηνής, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους συνομιλητές της βραδιάς, «τους φίλους μου», όπως είπε και για την Καβάλα, με την οποία τον συνδέουν, πλέον, πολλά, άνθρωποι και εικόνες.

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση του «Σινέ Λαύκος»