Ο Μακάριος Λαζαρίδης μάς «συστήνει» τα νέα ποιήματα της Εύκλειας Καράδαγλη

Τη νέα ποιητική συλλογή της Καβαλιώτισσας συγγραφέας θα παρουσιάσει ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ μαζί με τους γιατρούς Αντώνη Παπαποστόλου και Αλέξη Πολίτη

Οι εκδόσεις Πνοή παρουσιάζουν το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, στις 18:30, στο Bar-Restaurant Παλλάδιο (Ερυθρού Σταυρού, Καβάλα) τη νέα ποιητική συλλογή της γεννημένης στη Μουσθένη Καβάλας Εύκλειας Καράδαγλη με τίτλο «Άυλες καταστροφές».

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο δημοσιογράφος & πολιτικός επιστήμων Μακάριος Λαζαρίδης, για την ποιήτρια θα μιλήσει ο χειρουργός οφθαλμίατρος Αντώνης Παπαποστόλου, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Πνευμονολόγος Επιμελητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Dr Αλέξης Πολίτης.

Η Εύκλεια Καράδαγλη με τον ηθοποιό Γρηγόρη Βαλτινό, στην πρώτη παρουσίαση των «Άυλων καταστροφών» στην Αθήνα

Άυλες καταστροφές

Τον έρωτα τον εισπνέεις με μια πρωτόγονη λαχτάρα και ό,τι εκπνέεις, είναι ό,τι δεν πρόλαβες να πεις. Δοκιμάζεσαι, έρμαιο μέσα στην πλάνη του και στην παραφορά των συναισθημάτων που σου προκαλεί. Λιώνεις και λιώνεσαι, ματώνεις και ματώνεσαι. Μετά φεύγει γι’ αλλού. Άλλωστε ό,τι βιώνουμε έντονα, είναι και μικρής διάρκειας.

Κατά πόσο όμως του ανθρώπου η καρδιά, μπορεί να επανέλθει στο αρχικό της σχήμα και στην αρχική της μορφή, μετά από το τραύμα του έρωτα; Κατά πόσο δύναται να συνεχίσει να χτυπάει όπως πριν;

Τις «Εκπνοές» του έρωτα ακολουθούν οι «Άυλες καταστροφές» του, η δεύτερη ποιητική συλλογή της Εύκλειας Καράδαγλη που πραγματεύεται τη δύναμη που καταβάλλει η καρδιά να αναδομηθεί όταν το τέλος του έρωτα επέλθει.

Μπορεί το τραύμα να επουλωθεί; Ίσως και να μπορεί. Μα πάντα στην αλλαγή του καιρού, τα ράμματα θα «τραβούν» και θα μας θυμίζουν πως οι μεγάλοι έρωτες ξεπερνιούνται μέχρι τη στιγμή που θα τους ξαναδούμε μπροστά μας.