«Οι τρεις τρόποι» του Κωνσταντίνου Δέδε στην Καβάλα

Η πιο... διάσημη και επίκαιρη Ιταλική παροιμία θα συζητηθεί μεταξύ του κοινού και του Νίκου Σουλίδη, του Ιωάννη Πετρά και του συγγραφέα, με αφορμή το νέο του βιβλίο

Οι εκδόσεις Οσελότος παρουσιάζουν την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 στην Καβάλα στο καφέ Ιώδιο στις 19:30 το νέο βιβλίο του συγγραφέα Κωνσταντίνου Δέδε με τίτλο «Οι τρεις τρόποι».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Ιωάννης Πετράς και ο δικηγόρος, Νίκος Σουλίδης, οι οποίοι μαζί με τον συγγραφέα, θα προσπαθήσουν να τσεκάρουν την… ορθότητα της πιο διάσημης Ιταλική παροιμία η οποία λέει ότι υπάρχουν τρεις τρόποι για να κάνεις λεφτά.

Η αυτοβιογραφική… μαρτυρία του συγγραφέα

Ξεκινώντας να χαράσσω την πορεία της ζωής μου, χρειάστηκα τα κατάλληλα εργαλεία. Τα κουμπάσα και τους χάρτες για να βγάλω τη ρότα και τον εξάντα για να ελέγχω ότι είμαι πάνω σε αυτή. Τα πρώτα μου εφόδια στη σχολή πλοιάρχων. Για να φτάσω στο λιμάνι τ’ ουρανού έπλεα πότε με ευνοϊκό και πότε με κόντρα τον άνεμο. Αυτός με έριχνε πότε στις καταφώτιστες μεγαλουπόλεις της Αμερικής και της Αγγλίας και πότε στο πλοίο της γραμμής που με πήγαινε στη Χίο για πιο πολλά πτυχία. Πάντα όμως δίπλα στη θάλασσα. Χρειάστηκε και μια πράξη καταστροφής για να φτάσω σε μια πράξη δημιουργίας. Δημιουργώ χωρίς να σκέφτομαι, εμπιστευόμενος πρώτα απ’ όλα το ένστικτό μου. Δεν γράφω για να προσελκύσω το κοινό κι ούτε επιλέγω να στριμώξω την συγγραφή μέσα στα μίζερα καλούπια της αγοράς, έτσι είναι σαν να λες ψέματα. Σαν να βάζεις ψεύτικο χρώμα πάνω στα πέταλα των φυτών για να προσελκύσεις τα έντομα. Ανήκω σε αυτούς που συνθέτουν χωρίς να γράφουν, που υπακούν στις προσταγές ενός εσωτερικού εγώ. Σαν τα παιδιά που κρυφοκοιτάνε και ακολουθούν μια άγνωστη σκιά, που κατοικεί μέσα τους κι ας μην τη γνωρίζουν.