Πόσο κοστολογούνται τα ρίσκα; Η συγγραφική απάντηση δίνεται από τον Κωνσταντίνο Δέδε [φωτογραφίες]

Το νέο βιβλίο του συγγραφέα με τίτλο «Οι τρεις τρόποι» παρουσιάστηκε από τον Νίκο Σουλίδη και τον Γιάννη Πετρά, γεννώντας περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις για το αν αξίζουν, τελικά τα ρίσκα στη ζωή

Καθαρή τύχη ή τυχοδιωκτισμός; Ρίσκο άνευ ουσίας ή καρμική προδιαγεγραμμένη επιτυχία; Η ουσία είναι ότι όλοι θα ζήλευαν τη ζωή του Πάτροκλου, του ήρωα του νέου βιβλίου του Κωνσταντίνου Δέδε με τίτλο «Οι τρεις τρόποι» (εκδόσεις Οσελότος) το οποίο παρουσιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής 3 Μαρτίου 2019 στο καφέ Ιώδιο.

Μια συμβατική ζωή στην οποία πλεονάζει ο φραπέ… Μια ληστεία η οποία καταλήγει στη φυλακή, ένας πλούσιος γάμος και μια μυθική κληρονομιά. Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα ή καλύτερα, ο καθένας θα ευχόταν να του συμβεί.

Το βιβλίο προσφέρεται για να ταυτιστεί ο αναγνώστης με τον ήρωα, να σκεφτεί τι έκανε λάθος στη ζωή του ή γιατί κάνει μόνο σωστά, αποφεύγοντας τα ρίσκα και μένοντας στο ασφαλές μότο «μη γεμίζεις το πιάτο σου πιο γρήγορα από όσο μπορείς να φας».

«Όλοι δικαιούμαστε να κάνουμε μια τρέλα ή ένα λάθος, όμως αυτό δεν δικαιολογεί τα πάντα. Κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν αλλιώς κι αυτή είναι μια σκέψη την οποία κάνουμε όλοι», σχολίασε ο δικηγόρος, Νίκος Σουλίδης, εν μέσω της ανάγνωσης αποσπασμάτων από το βιβλίο με τη ραδιοφωνική και συνάμα θεατρική φωνή του Γιάννη Πετρά.

Το βιβλίο είναι ένας οδηγός επιβίωσης για αποτυχημένους ή ορθότερα, ένας οδηγός επιτυχίας ο οποίος βασίζεται στον ορισμό της αποτυχίας, να προσπαθείς να ικανοποιήσεις τους πάντες. Η τόλμη είναι το κλειδί της επιτυχίας του ήρωα και ο διακαής, αλλά απαγορευτικός, πολλές φορές, πόθος του αναγνώστη.

«Το μήνυμα του βιβλίου είναι, για ‘μένα, να κάνεις αυτό που τελικά θέλεις στη ζωή σου κι αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσουμε και στα παιδιά μας», δήλωσε ο συγγραφέας, ο οποίος έχει ήδη γράψει το επόμενο βιβλίο, το οποίο αφορά αυτή τη φορά μεταφυσικά ρίσκα…

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση του βιβλίου