Μιχάλης Πρεπόνης Trio στο Imaret: Εαρινοί μουσικοί διάλογοι με επίκεντρο την Ποίηση [βίντεο-φωτογραφίες]

Τρεις μουσικοί χάρισαν στο κοινό δύο κατανυκτικές βραδιές στο Μεστζίτ του Imaret με τη συμμετοχή-έκπληξη του Αργύρη Μπακιρτζή

ΗΠαγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου) ήταν η αφορμή. Η ιδιαιτερότητα του χώρου (το επιβλητικό Μεστζίτ) ήταν το πλαίσιο. Η αισθητική των οργάνων και ο «φυσικός» ήχος έκαναν τη διαφορά. Δύο μουσικές βραδιές για το «έαρ» από τον Μιχάλη Πρεπόνη και τους συνοδοιπόρους-μουσικούς του κατάφεραν να συνεπάρουν όσους είχαν την τύχη να παραβρεθούν στο Imaret το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019.




Αρχικά, η συναυλία «Έαρ. Ο κύκλος των μεγάλων ποιητών» επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μόνον το βράδυ του Σαββάτου. Ωστόσο, τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν σχεδόν άμεσα και έτσι αποφασίστηκε η επανάληψή της και την Κυριακή, με τα εισιτήρια και της δεύτερης μέρας να… εξαφανίζονται επίσης το ίδιο γρήγορα!

Ο Καβαλιώτης πολυοργανίστας και συνθέτης Μιχάλης Πρεπόνης, γνωστός στο ευρύ κοινό από την «εργασία» του επάνω στον Νίκο Καρούζο (βλ. τον δίσκο με γενικό τίτλο «Η νύχτα με συμφέρει», διαβάστε περισσότερα εδώ), παρουσίασε έναν ανέκδοτο κύκλο τραγουδιών με μελοποιημένα ποίηματα των: Κικής Δημουλά, Οδυσσέα Ελύτη, Κ.Π. Καβάφη, Νίκου Καζαντζάκη, Νίκου Καρούζου, Γιώργου Σεφέρη και Γιάννη Σκαρίμπα.

Ο ίδιος ερμήνευσε τα τραγούδια και έπαιξε λαούτο και κλαρίνο, συνοδευόμενος από τον Ιωάννη Τσίγκα (κιθάρα κλασική, κιθάρα άταστη, μαντολίνο) και τον Απόστολο Πρεπόνη (βιολί, γιαλί ταμπούρ). Οι τρεις μουσικοί έπαιξαν με απόλυτο «φυσικό» ήχο, χωρίς καμία ηλεκτρική ενίσχυση, βασιζόμενοι απλά και μόνο στην ούτως ή άλλως εξαιρετική ακουστική του Μεστζίτ.

Ανάμεσα στα τραγούδια, ακούστηκαν και κάποια οργανικά «περάσματα» που ανέδειξαν την ιδιαιτερότητα των μουσικών οργάνων που χρησιμοποιήθηκαν στις δύο βραδιές.

Και τις δύο βραδιές έκανε την εμφάνισή του και ο -πολιτογραφημένος Καβαλιώτης- Αργύρης Μπακιρτζής, ερμηνεύοντας δικά του τραγούδια, απαγγέλοντας ποιήματα και «συνομιλώντας» με το κοινό με τον δικό του, ιδιαίτερο τρόπο.

Δείτε φωτογραφίες από το «έαρ» με τον φακό του Ηλία Τσαγκαλίδη

Δείτε φωτογραφίες από το «έαρ» με τον φακό του Θανάση Σοφιανού