Η Λέσχη Ποντίων Καβάλας θυμάται το αηδόνι του Πόντου

Μεγάλη εκδήλωση «εις Μνήμην» του Χρύσανθου (Θεοδωρίδη) στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου

Δεκατέσσερα χρόνια συμπληρώνονται φέτος χωρίς το αηδόνι του Πόντου, τον Χρύσανθο Θεοδωρίδη, που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 71 ετών στις 30 Μαρτίου 2005. Η Λέσχη Ποντίων Καβάλας δεν ξέχασε τον βάρδο που εξέφρασε τον ποντιακό ελληνισμό, τραγουδώντας για περισσότερα από 50 χρόνια όλα τα πάθη, τους καημούς, τις χαρές, τις λύπες και ότι άλλο που έκανε τους απανταχού Πόντιους να μην ξεχνούν την ταυτότητα τους, τις ρίζες τους, τα ήθη και τα έθιμα τους.

Γι’ αυτό το λόγο διοργανώνει ένα μεγάλο αφιέρωμα μνήμης σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ και Περιφερειακής Ενότητα Καβάλας, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, στις 19.30 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου.

Για τη ζωή και το έργο του κορυφαίου εκφραστή της ποντιακής μούσας θα αναφερθούν εκπρόσωποι των γραμμάτων, των επιστημών και του πολιτισμού. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ. κ. Παύλος, ο Παναγιώτης Σελβιαρίδης, νευροχειρούργος, καθηγητής ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Ηλίας Πετρόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο Σάββας Μαυρίδης, αναπληρωτής καθηγητής στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Πιπερίδης λυράρης, ο Γιώργος Ποζίδης επιχειρηματίας και ο Πλούταρχος Κανετίδης, παλαίμαχος χορευτής.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι Πόντιοι καλλιτέχνες: Παναγιώτης Ασλανίδης, Αχιλλέας Βασιλειάδης, Γιάννης Γκόσιος, Γιώργος Δημαρίδης, Παναγιώτης Θεοδωρίδης, Μιχάλης Καλιοντζίδης, Γιάννης Κουρτίδης, Στάθης Νικολαΐδης, Πόλιος Παπαγιαννίδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Τάσος Παυλίδης, Δημήτρης Πιπερίδης, Κώστας Σιαμίδης, Χρήστος Τσενεκίδης, Ιωακείμ Λεμονίδης.

Στην εκδήλωση συμμετέχει επίσης η χορωδία της Λέσχης Ποντίων νομού Καβάλας και παλαίμαχοι χορευτές της Λέσχης Ποντίων Καβάλας.
Λύρα, Παναγιώτης Κοργιανίδης, νταούλι, Τάσος Κεκρίδης, Νίκος Ουζούνης.
Τιμώμενο πρόσωπο, η Ευλαμπία Νικολαΐδου.
Επιμέλεια – παρουσίαση, Παναγιώτης Θεοδωρίδης. Αφήγηση, Τάκης Βαμβακίδης.
Είσοδος Ελεύθερη.