Η Θεατρική Μηχανή έστησε το δικό της καφενείο [φωτογραφίες]

Μικρές ιστορίες μέσα σε ένα καφέ-Μια σειρά πέντε μονόπρακτων που αναφέρονται σε προβλήματα ανθρωπίνων σχέσεων, ερωτικών, κοινωνικών και συγγενικών φιλοξενούνται στο Αμφιθέατρο «Γ. Παυλίδης» της ΠΕ Καβάλας

Το θεατρικό έργο Καφενείον «το Θεατρικόν» παρουσιάζει η Θεατρική Μηχανή από την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 και μέχρι και την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 στο Αμφιθέατρο «Γ. Παυλίδης» Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, στις 21:00.

Πρόκειται για μικρές ιστορίες που συμβαίνουν σε ένα καφέ, μια ηλιόλουστη μέρα. Ιστορίες παρμένες από την καθημερινότητα, ιστορίες που αφορούν ιδιαίτερα γυναικείους χαρακτήρες. Γυναίκες που χαριτολογούν, κακιώνουν, σαρκάζουν, κριτικάρουν, αποκαλύπτουν και αποκαλύπτονται σε συγκινητικές εξομολογήσεις.

Γυναίκες υπεύθυνες και επιπόλαιες, δυναμικές, αποφασισμένες να ανατρέψουν τα δεδομένα. Μια σειρά πέντε μονόπρακτων που αναφέρονται σε προβλήματα ανθρωπίνων σχέσεων, ερωτικών, κοινωνικών, συγγενικών…

Οι ηρωίδες, γυναίκες όλες, διαφορετικών ηλικιών, έρχονται αντιμέτωπες με τις συνειδητές ή ασυνείδητες επιθυμίες τους, με τις παγίδες που δεν κατάφεραν να αποφύγουν, με τρόμους και φόβους που ηθελημένα αποκρύπτουν ή μετουσιώνουν σε νευρώσεις, με διλήμματα ανάμεσα σε δύο ισχυρές παρορμήσεις, με αναμετρήσεις ανάμεσα σε αγάπη και καθήκον.

Γυναίκες που ακροβατούν στο χαριτωμένο ψέμα και την επικίνδυνη αλήθεια. Ζητάνε, απαιτούν να μάθουν, ανατρέπουν τα δεδομένα με τον πιο εύκολο και κωμικό τρόπο, κοιτάζονται με κοκεταρία στον καθρέφτη του καινούργιου, του δικού τους αιώνα και προβληματίζονται κι ονειρεύονται, μιλάνε για τον εαυτό τους, γελάνε με τον εαυτό τους, συγκινούνται και μετά… κλείνουν την πόρτα και προχωρούνε μπροστά.

Η Jean McConell -μια εντελώς ιδιότυπη φοβερή γιαγιά αυτοσαρκαζόμενη- λέει «ό,τι γράφω ξεκινάει από το κουτσομπολιό, που είναι το μεγαλύτερό μου ελάττωμα». Παίρνει την καρέκλα της λοιπόν και… στήνεται σε ένα καφέ.

Μια παραγωγή ξεχωριστή που σου περνάει μηνύματα αληθινά μέσα από τη ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις. Με χιούμορ, μουσική και καλογραμμένους διαλόγους σε ταξιδεύει και σίγουρα σου θυμίζει δικές σου σκέψεις και στιγμές μέσα από τις σχέσεις με τους δικούς σου ανθρώπους.

Μια παραγωγή που ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα -αυτό είναι και το προσόν της- μια εξαιρετική γλυκόπικρη κομεντί!

*Φωτογραφίες από τη γενική πρόβα: Μαρία Καροφυλλίδου-Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας