Η «απόβαση» του Φεστιβάλ Φιλίππων στη Νέα Υόρκη [φωτογραφίες]

Στιγμιότυπα από την πρεμιέρα της παράστασης «Ίων» του Ευριπίδη στο The Tank του Μανχάταν

Δύο περίπου χρόνια μετά την πρεμιέρα της, έχοντας «ανοίξει» το 1ο Διεθνές Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος στις Κρηνίδες και έχοντας παρουσιαστεί έκτοτε με μεγάλη επιτυχία σε θεατρικές σκηνές των Αθηνών, η παραγωγή του Φεστιβάλ Φιλίππων «Ίων» του Ευριπίδη σε μετάφραση, σκηνοθεσία και κίνηση της Ιόλης Ανδρεάδη και απόδοση της ίδιας και του Άρη Ασπρούλη, «πάτησε» στην καρδιά της Νέας Υόρκης το Μανχάταν.

Το απόγευμα της Πέμπτης 25 Απριλίου 2019 ο «Ίων», με τους ηθοποιούς Κωνσταντίνο Μπιμπή και Δήμητρα Χατούπη και τον μουσικό Νίκο Τουλιάτο επί σκηνής, παρουσιάστηκε στο θέατρο The Tank του Μανχάταν με αγγλικούς υπέρτιτλους.

Η παράσταση θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Απριλίου 2019, ενώ ανήμερα της Πρωτομαγιάς το Πανεπιστήμιο του Brooklyn θα τιμήσει τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Φιλίππων και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Η «αποστολή» του Φεστιβάλ Φιλίππων στη Νέα Υόρκη [από αριστερά]: Άρης Ασπρούλης, Ιόλη Ανδρεάδη, Θοδωρής Γκόνης, Νίκος Τουλιάτος, Δήμητρα Χατούπη, Κωνσταντίνος Μπιμπής
Πιο συγκεκριμένα, ο Θοδωρής Γκόνης θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Brooklyn College της Νέας Υόρκης, κατόπιν ειδικής πρόσκλησης της Αμερικανίδας σκηνοθέτιδος Laura Tesman και των συναδέλφων της. Η ομιλία του, με τίτλο «Οδυσσέας, ο ήρωας της καρτερίας, η Τέχνη της επιβίωσης και ο νόστος», αντλεί το θέμα της από το Φεστιβάλ Φιλίππων 2019 το οποίο είναι αφιερωμένο στην Οδύσσεια του Ομήρου.

«Ίων»: Δείτε φωτογραφίες από την πρεμιέρα της παράστασης στο The Tank της Νέας Υόρκης

Φωτογραφίες: Άρης Ασπρούλης