Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στην «αγκαλιά» της Θάσου και των παιδιών του 1ου Δημοτικού Σχολείου [φωτογραφίες]

Μια συγκινητική συναυλία στο κατάμεστο Καλογερικό του Λιμένα, παρουσία του δημοφιλούς καλλιτέχνη και του δημοσιογράφου και συγγραφέα Μηνά Βιντιάδη

Μια ξεχωριστή εμπειρία είχε την ευκαιρία να ζήσει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στον Λιμένα της Θάσου. Τα παιδιά της 5ης και της 6ης τάξης του 1ου Δημοτικού, τα οποία αποτελούν τη χορωδία του σχολείου, είχαν προετοιμάσει 10 αγαπημένα τραγούδια του και τον περίμεναν να του δείξουν την αγάπη τους.

Όπως περιγράφει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Μηνάς Βιντιάδης ο οποίος βρέθηκε και ο ίδιος στην εκδήλωση, την οποία διοργάνωνε η διεύθυνση του σχολείου με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η διευθύντρια Μαρία Παπαλαζάρου παρουσίασε αναλυτικά τη ζωή και το έργο του Μιχάλη Χατζηγιάννη, με τη συνοδεία σπάνιων βίντεο από το ΡΙΚ, τα οποία τον συγκίνησαν, θυμίζοντάς του στιγμές της εφηβικής του ζωής και τα πρώτα βήματά του στη μουσική και του απένειμε πλακέτα και ένα πιστό αντίγραφο του μουσείου Θάσου.

Στη συνέχεια, επί σκηνής, ο Μηνάς Βιντιάδης είχε τη χαρά να συνομιλήσει με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, ενώ ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ χάρισε στον τραγουδιστή έναν συλλεκτικό τόμο με την ιστορία του νησιού.

Η εκδήλωση η οποία φιλοξενήθηκε στο ασφυκτικά γεμάτο Καλογερικό στον Λιμένα, είχε την επιμέλεια και τη διεύθυνση της Αργυρώς Παπαλάσκαρη και με τη συνοδεία στο πιάνο της Πελαγίας Αναγνωστάκη, ενώ τραγούδησε και ο μαθητής Δημήτρης Κουτράκης.

Στο τέλος της βραδιάς, ο συγκινημένος Χατζηγιάννης πήρε την κιθάρα, ανέβηκε στη σκηνή, άρχισε να τραγουδάει τις μεγάλες του επιτυχίες και έγινε ένα μεγάλο πάρτι, με τα παιδιά και τους μεγάλους να χορεύουν μέσα κι έξω από την αίθουσα!