Το Ωδείο «Νεάπολις» με την τελευταία παράσταση… έκλεψε την παράσταση [φωτογραφίες]

Με την εντυπωσιακή ετήσια μουσική παράσταση των τμημάτων μουσικής αγωγής και παιδικής χορωδίας στο κατάμεστο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου στην Καβάλα έκλεισε άλλη μια πετυχημένη χρονιά για το Ωδείο

Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου στην Καβάλα η ετήσια μουσική παράσταση των τμημάτων μουσικής αγωγής και παιδικής χορωδίας του Ωδείου «Νεάπολις» με τίτλο «Τα ζωάκια κλέβουν την παράσταση».

Ο τίτλος αποδείχθηκε προφητικός, καθώς οι λιλιπούτειοι μαθητές της Βασιλικής Ζήσου και της Κατερίνας Τετερίνας πλημμύρισαν με τον αυθορμητισμό και τα πλατιά τους χαμόγελα τη σκηνή του θεάτρου αποσπώντας το χειροκρότημα του κοινού σε κάθε τους δρώμενο. Η ηθοποιός Κατερίνα Τσίρμπα αφηγήθηκε με την ξεχωριστή φωνή της το παραμύθι «το καρναβάλι των ζώων» του Καμίλ Σεν Σανς, ενώ οι μαθητές κινούνταν στον χώρο ανάλογα με το ηχητικό αποτύπωμα που ακουγόταν. Τα σκηνικά τόσο στην έμπνευση όσο και στη δημιουργία είχαν το στυλ και την αύρα που διαθέτει η συγγραφέας Έλλη Πόλα.

Οι μαθητές των τμημάτων μουσικής αγωγής που ενθουσίασαν το κοινό με τις στολές, που φιλοτέχνησε ο Σύλλογος Εικαστικών Τεχνών και Φιλότεχνων Καβάλας ARTATTACK είναι οι εξής: Καρακολίδης Παναγιώτης, Μηλίγκας Θωμάς, Ποζιάδης Αντώνης , Σωτηρέλλης Ορφέας, Τσιαουσίδης Σπύρος , Τσουρού Μαρία, Χατζηγεωργίου Μαρία, Αγγελίδου Νικολέτα, Βουλτσίδης Νικόλας , Γιτίσογλου Ορέστης, Δεληγιάννης Θανάσης, Δημουλάς Αχιλλέας, Ζαχαρούλη Έλλη, Καντζιούρας Παναγιώτης, Μαλάτος Δημήτρης, Μελίνα Βασιλειάδου Παπαδοπούλου Μαγδαληνή, Σταυρίδης Νίκος, Στρατάκη Σταματίνα, Στρίκου Έρση, Τερζόγλου Δέσποινα, Φεστερίδου Αναστασία, Φυλακτάκης Μιχάλης, Χατζή Θωμαή, Αγγελίδου Κωνσταντίνα, Βασδέκη Θεοδοσία , Ζήρα-Τσούτσα Ιόλη-Μαρίνα , Ζώτου Εβίνα , Καραγιάννης Βασίλης , Κοψίδα Αγγελική , Παλαιγεωργίου Αρετή, Σωτηριάδου Νατάσα καιΥψηλάντη Ελεάννα.

Η παιδική χορωδία καθώς και ορισμένες μαθήτριες της Ελένης Γαλανοπούλου (καθηγήτρια φωνητικής στο Ωδείο) υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίας Κύπρου τραγούδησαν μελωδίες όπως ο «Μέρμηγκας» του Μάνου Λοΐζου το «Ελεφαντάκι του Φοίβου Δεληβοριά και τα «Παπαγαλάκια» του Νίκου Πλατύραχου.

Οι μαθητές της χορωδίας είναι: Βιλγκρέ λα Μαδρίδ Ναταλία, Γιαρματζίδου Μάιρα, Δαλκίτζη Κατερίνα, Θεοδωρίδου Ιουλιέττα, Ιωαννίδου Βασιλεία, Καραγιάννη Φωτεινή, Κελεμένη Χρυσοβαλάντω, Μπάρμπα Βασιλική, Μπάρμπα Έμμη, Νέλλη Βέργου, Παυλίδη Ελπίδα, Παυλίδη Σοφία, Στρούντζαλη Χριστίνα, Συνοδινού Λυμπέρη Μαρία- Μαρίνα, Σύρπα Μαρία.

Ξεχωριστή στιγμή στην παράσταση αποτέλεσε το ηχητικό απόσπασμα του «κύκνου» στη διάρκεια του οποίου η Βασιλική Ζήσου έπαιξε τσέλο και η Κατερίνα Τετερίνα χόρεψε με τις μαθήτριες της μουσικής αγωγής ντυμένες μικρούς κύκνους.

Στο τελευταίο τραγούδι η πολυτάλαντη συγγραφέας Έλλη Πόλα με τον γιο της Λουκά και την Εκάτη Λάλα ανέβηκαν στη σκηνή και με τη συνοδεία του Μιχάλη Πρεπόνη στο πιάνο και της παιδικής χορωδίας  ερμήνευσαν το τραγούδι «το κουκλοθέατρο των ονείρων με τη Σαρλότ» αποσπώντας το χειροκρότημα του κοινού. Αξίζει να σημειωθεί πως η μελοποίηση του παραμυθιού ανήκει στον μοναδικό Μιχάλη Πρεπόνη ο οποίος με μια εμφάνιση-έκπληξη ταξίδεψε το κοινό με τη φωνή του, όπως άλλωστε συνηθίζει να κάνει στις  συναυλίες του.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζει το Ωδείο στην πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Κορίνα Χιώτη-Πρασσά, στις γραμματείς Τόνια Μανάλη, Έφη Πριμικυρλίδου και Βέρα Λαζαρίδου, καθώς και στο προσωπικό του ΔΗΠΕΘΕ για την αμέριστη συμπαράσταση. Γιώργος Μαστοράκης, Γιάννης Σταυρίδης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Κώστας Γαρουφαλίδης, Σάββας Ελευθεριάδης είναι οι άνθρωποι πίσω από τα φώτα, που κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για το εξαιρετικό αποτέλεσμα, τους οποίους η διεύθυνση του Ωδείου «Νεάπολις» ευχαριστεί θερμά.