Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας και Στράτος Καλαφάτης σε μια ακόμη πετυχημένη σύμπραξη

Ο Καβαλιώτης φωτογράφος παρέδωσε ένα masterclass για τη φωτογραφία ταξιδεύοντας το κοινό πίσω στον χρόνο της φωτογραφικής του πορείας, εξηγώντας τα βήματα, τις επιλογές και τους στόχους του

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας και οι εκθέτες του 29ου Σεμιναρίου Αρχαρίων είχαν τη χαρά και την τιμή να υποδεχτούν σε μία παράλληλη εκδήλωση-φωτογραφική ομιλία τον φωτογράφο Στράτο Καλαφάτη, στον χώρο της Παλιάς Μουσικής (Χαλίλ Μπέη Τζαμί).

Ξεκινώντας από τα πρώτα του βήματα στη φωτογραφία, ο φωτογράφος ταξίδεψε το κοινό πίσω στον χρόνο της φωτογραφικής του πορείας, εξηγώντας τα βήματα και τις επιλογές, τους στόχους και την πολυπλοκότητα του μέσου.

Από τα ασπρόμαυρα καρέ των «Αρχέτυπων εικόνων» και της «Ομόνοιας» και τις τολμηρές πρώτες λήψεις σε τετράγωνο έγχρωμο καρέ στο «Ημερολόγιο» έως το σημερινό σήμα κατατεθέν του φωτογράφου και τα τελευταία έργα του «Αρχιπελάγους» και των «Χρωμάτων της πίστης» ο Στράτος Καλαφάτης παρέδωσε ένα masterclass για τη φωτογραφία και για την πορεία που μπορεί μέσα από εσωτερική αναζήτηση, επιμονή και προσωπική εργασία να ακολουθήσει ένας καλλιτέχνης στο χώρο της φωτογραφίας.

Ο φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον Στράτο Καλαφάτη για την όμορφη βραδιά, καθώς και τον κόσμο ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση των νέων μελών θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 στην Παλιά Μουσική με ώρες λειτουργίας 10:00-14:00 και 18:00-22:00.